in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Kínai delegáció szakmai látogatása – 2011. június 28-29.
Kínai delegáció szakmai látogatása – 2011. június 28-29.

Kínai-magyar földügyi együttműködés

A Kínai Népköztársaság Földügyi és Természeti Erőforrás Minisztériumának delegációja Wang Shiyuan miniszter-helyettes úr vezetésével 2011. június 28-29. között szakmai látogatást tett Magyarországon.


A látogatás keretében egy minisztériumi szintű együttműködési keret-megállapodás került aláírásra, melynek alapján a jövőben a két ország földügyi szakigazgatási háttérintézményei különböző projektek kapcsán együttműködhetnek. A kooperáció olyan szakterületeken valósul meg, mint a földügyi információs rendszerek, kataszteri ingatlan-nyilvántartás, földvédelem, földrendezés és távérzékelés. A felek tanulmányutakat, közös konferenciákat, szemináriumokat szerveznek, képzési programokat és tanfolyamokat indítanak szakértőiknek. A memorandumot a Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár úr látta el aláírásával.

A Vidékfejlesztési Minisztériumban lezajlott diplomáciai találkozón és a VM Földügyi Főosztály munkatársa, Zalaba Piroska által megtartott - a szakágazati jogszabályokról, intézményrendszerről, fejlesztési irányzatokról szóló - előadáson túl a delegáció szakmai programja a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) szervezésében, Toronyi Bence főigazgató úr, Osskó András szakmai tanácsadó úr, valamint Gál Viktória osztályvezető közreműködésével valósult meg.

Előadás keretében került bemutatásra a magyar földügyi szakigazgatás szervezeti és működési keretei, az egységes ingatlan-nyilvántartási rendszer felépítése és több célú felhasználása. Ezen kívül a kínai kollégák rövid betekintést kaptak az Intézetnél folyó GNSS szolgáltatások, a mezőgazdasági távérzékelési alkalmazások és a felszínborítási feladatok tekintetében.

A hivatalos program második napján a Fővárosi Földhivatal Budapesti 2. sz. körzeti földhivatalának meglátogatására került sor, illetve a Nemzeti Földalap elnöke, Dr. Sebestyén Róbert úr tartott átfogó előadást az állami tulajdonú mezőgazdasági ingatlanok kezelésével és hasznosításával kapcsolatban.

A diplomáciai kapcsolatfelvétel és a hazai szakmai irányvonalak bemutatása alapján remélhetően mielőbb lehetőség nyílik arra, hogy a két ország szakemberei elmélyedhessenek a szakmai részletkérdésekben, melyek alapján konkrét együttműködési célterületek meghatározására kerülhet sor.


Módosítás dátuma: 2011. július 18. hétfő, 08:26
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk