in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Együttműködési megállapodás a FÖMI és a Károly Róbert Főiskola között – Gyöngyös, 2011. október 13.
Együttműködési megállapodás a FÖMI és a Károly Róbert Főiskola között – Gyöngyös, 2011. október 13.

Környezetinformatikai és távérzékelési eszközpark fejlesztése a Károly Róbert Főiskolán c. projekt nyitórendezvényét tartották 2011. október 13-án. Együttműködési megállapodást kötött a Károly Róbert Főiskola és a Földmérési és Távérzékelési Intézet.

A projekt során megvalósítandó fejlesztések célja olyan korszerű módszerekre alapozott környezetinformatikai és távérzékelési laboratórium kialakítása, amely a természettudományi területek alapadatainak az előállítására, az adatok feldolgozására, kutatások megvalósítására és az eredmények hasznosítására alkalmas emelte ki Dr. Tomor Tamás főiskolai docens, projektvezető.

Az elérendő kutatási és oktatási kapacitások bővítése hozzájárul a kutatási együttműködések, a képzés minőségi színvonalának és a hallgatói létszám növeléséhez, a K+F+I tevékenység fejlesztéséhez, a természettudományi és informatikai oktatás szintjének javításához.

A magasabb színvonalú kutatás és oktatás valósul meg a nagy felbontású távérzékelt adatok feldolgozásához szükséges korszerű térinformatikai laboratórium kialakításával, amely rendelkezik a megfelelő számítási kapacitásokkal és a szoftverháttérrel. Hazánkban jelenleg nincs olyan felsőoktatási vagy kutató intézet, amely aktív és passzív szenzorokat tartalmazó multiszenzoros légi távérzékelő rendszerrel rendelkezne hangsúlyozta a projektvezető. A légi távérzékelés eszközeinek fejlesztése hozzájárul a több célú, nagyobb adat és költséghatékonyságú légi felvételezés megvalósításához.

A rendezvény keretében kötött együttműködési megállapodást a főiskola és a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI). Az együttműködés által a két intézmény összehangolja a mezőgazdasági, távérzékelési és térinformatikai kutatás területén végzett tevékenységét, az igényeknek megfelelően közösen alakítják ki az oktatási tartalmakat, képzéseket a vonatkozó szakmai területek szakemberképzéséhez. Az intézet részt vállal a mezőgazdasági, távérzékelési és térinformatikai témákat érintő képzésben résztvevő hallgatók szakmai gyakorlatainak szervezésében és lebonyolításában, szakdolgozati munkák témavezetésében. A megállapodást Toronyi Bence a FÖMI főigazgatója és Dr. Magda Sándor rektor látta el kézjegyével. A TIOP-1.3.1-10/1-2010-0009 projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.”


Toronyi Bence főigazgató és Dr. Magda Sándor rektor


Forrás: Károly Róbert Főiskola (KFR) honlapja, Magyar Távirati Iroda Zrt. híradása


Módosítás dátuma: 2012. január 04. szerda, 09:14
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk