in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Szakmai bemutató és egyeztetés a FÖMI Kozmikus Geodéziai Obszervatóriumában – Penc, 2012. február 21.
Szakmai bemutató és egyeztetés a FÖMI Kozmikus Geodéziai Obszervatóriumában – Penc, 2012. február 21.

A FÖMI Kozmikus Geodéziai Obszervatórium (KGO) keddi napokon szokásos szakmai teasorozatának keretében, 2012. február 21-én Pencen került bemutatásra a KGO 2012-2015. közötti időszakra tervezett K+F stratégiája. A bemutatón és szakmai egyeztetésen a Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi Főosztály (VM FF) részéről Horváth Gábor István főosztályvezető és Koós Tamás főosztályvezető-helyettes is részt vett.

A szakterület hazai fejlődése szempontjából a KGO kutatási tevékenysége mindig meghatározó szerepet játszott. A feladatok és források összehangolásához és hatékonyabb tervezhetőségéhez, valamint a döntéshozók meggyőzéséhez egy középtávú program előkészítése kezdődött el, amely most először írásos formában is rögzítésre kerül.

A KGO legfontosabb K+F területeiről – úgy, mint a GNSS szolgáltatás-fejlesztés, GNSS alapkutatások, mozgásvizsgálatok, műholdradar interferometria, alapponthálózatok (EOMA, INGA), VLBI – egy átfogó többéves K+F programcsomag készül, amelynek megvalósítása kutatásainkhoz, a GNSS technológia gyakorlati alkalmazásaihoz, valamint a hazai alapponthálózatok korszerűsítéséhez elengedhetetlen.

Az elkészülő K+F stratégiát valamennyi érintett intézmény, kutató és döntéshozó számára elérhetővé fogjuk tenni.


A penci egyeztetésen

(a képen balról-jobbra: Busics Imre osztályvezető (FÖMI), Zsilvölgyi Csaba általános főigazgató-helyettes (FÖMI), Toronyi Bence főigazgató (FÖMI), Horváth Gábor István főosztályvezető (VM FF), dr. Kenyeres Ambrus osztályvezető (FÖMI), Petrik István igazgató (FÖMI) és Koós Tamás főosztályvezető-helyettes (VM FF))


Módosítás dátuma: 2012. március 02. péntek, 15:47
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk