in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Magyar–szlovák államhatárügyi szakértői találkozó – Budapest, 2012. március 19–23.
Magyar–szlovák államhatárügyi szakértői találkozó – Budapest, 2012. március 19–23.

Az Államhatár Felmérésének és Megjelölésének Magyar–Szlovák Közös Bizottsága közös műszaki szakértői csoportja Budapesten, 2012. március 19–23. között tartott munkatalálkozót.

A szlovák küldöttséget Matej Bada okleveles mérnök vezetette (Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma), tagjai voltak: Branislav Rybár mérnök (SZK BM), Dušan Ferianc okleveles mérnök (GKÚ Bratislava) és PhDr. František Pálfi tolmács. A magyar küldöttséget Varga Norbert mérnök (FÖMI) vezette, tagjai: Busics Imre okleveles mérnök (FÖMI) és Vadász Magda tolmács.

A munkatalálkozó keretében a szakértők elkészítették a 2011. évi határfelmérési és megjelölési munkák jegyzőkönyveit és munkarészeit, egyeztették a 2012. évi munkák ütemtervét. Javaslatot dolgoztak ki a határjelek számának csökkentésére az ún., vizes határszakaszokra vonatkozóan, a Műszaki utasítás módosítására és előkészítették a Határbizottság soron következő közös ellenőrző szemléjét és ülésszakát.

A munkatalálkozó keretében Toronyi Bence, Intézetünk főigazgatója, is fogadta a szlovák küldöttséget. Egy szakmai kirándulást is szerveztünk Nadapra a szintezési alappontokhoz és Székesfehérvárra a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karára (NyME GEO), ahol PhDr. Mélykúti Gábor dékán és PhDr. Busics György adott tájékoztatást a kar történetéről, az oktatás szerkezetéről.


A képen balról jobbra: Toronyi Bence,Vadász Magda, Matej Bada, Branislav Rybár, Dušan FeriancLátogatás a GEO-n (a képen balról jobbra: dr. Busics György, Dušan Ferianc, Matej Bada, Branislav Rybár, dr. Mélykúti Gábor,
PhDr. František Pálfi)Látogatás a GEO Selmeci emlékkiállításán (a képen balról jobbra: dr. Busics György, Dušan Ferianc, Branislav Rybár, PhDr. František Pálfi,
Matej Bada)Látogatás a nadapi szintezési főalappontnál (a képen balról jobbra: Busics Imre, Dušan Ferianc, Branislav Rybár, Matej Bada, Varga Norbert, Vadász Magda)


Módosítás dátuma: 2012. március 26. hétfő, 12:37
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk