in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Magyar-szlovák földmérési-kataszteri vezetői találkozó – 2012. március 28–30.
Magyar-szlovák földmérési-kataszteri vezetői találkozó – 2012. március 28–30.

2012. március 28–30. között a Szlovák Köztársaság Geodéziai, Térképészeti és Kataszteri Hivatal elnökének Hedviga Májovská asszony vezetésével nyolcfős szakmai delegáció tett látogatást Magyarországon.

A három napos hivatalos program keretében elsőként Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közigazgatási államtitkára fogadta a küldöttséget. Közigazgatási államtitkár úr a találkozó alkalmával utalt a magyar szakmai vezetők 2011. évi szlovákiai látogatására, megerősítve, hogy az akkor ismertetett ágazati szervezeti átalakítások továbbra is zajlanak. A hivatalos köszöntőt követően Horváth Gábor István, a VM Földügyi Főosztályának vezetője mutatta be a hatósági feladatokat ellátó szervezeti egység felépítését. Ezt követően Koós Tamás főosztályvezető-helyettes úr és dr. Nagy Olga asszony, valamint dr. Czímer István úr részletesen ismertették az általuk vezetett osztályok feladatkörét.

A délutáni program alkalmával Tóth László szolgálatfőnök vázolta fel a katonai térképészet történetét és mutatta be a Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálatának napi tevékenységét. Ezt követően Németh László ügyvezető igazgató úr ismertette a Honvédelmi Minisztérium Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft. felépítését, projektjeit, termékeit. Majd Buga László műszaki igazgató úr vezetésével a különböző termékek előállítás-technológiájába is betekintést kaphattak a résztvevők. A szlovák küldöttség és a magyar fogadóbizottság a FÖMI székházában


A találkozó második munkanapján a szlovák munkatársak a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) székházában, majd a penci Kozmikus Geodéziai Obszervatóriumban (KGO) tettek látogatást. Előbbi alkalmával Iván Gyula szakmai főtanácsadó úr tartott részletes előadást a FÖMI felépítéséről, főbb feladatairól, az aktuális projektekről, valamint a várható szakmai kihívások kezeléséről. Kiemelendő a szlovák szakértők földügyi és ingatlan-nyilvántartási rendszerhez kapcsolódó érdeklődése. A KGO programrész keretében dr. Kenyeres Ambrus osztályvezető úr tartott általános bemutatót, majd dr. Grenerczy Gyula a mozgásvizsgálatokról, dr. Frey Sándor a VLBI kutatásokról, illetve Braunmüller Péter a GNSS Szolgáltató Központ tevékenységéről tartott rövid összefoglalót. A szlovák kollégák elsősorban a GNSS szolgáltatás vonatkozásában tettek fel kérdéseket.

A budapesti és pest megyei programokat követően Csirmaz Zoltán úr, a mezőkövesdi Földhivatal vezetője fogadta és tájékoztatta a hivatali tevékenységről a szlovák küldöttséget. A hivatalos program zárásaként sor került a mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum gazdag gyűjteményének megtekintésére is. A vidéki program Kerékgyártó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Földhivatalának hivatalvezetőjének gondozásában és kíséretében valósult meg.


Módosítás dátuma: 2012. április 06. péntek, 13:04
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk