in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások EUREF Szimpózium 2013-ban, Budapesten
EUREF Szimpózium 2013-ban, Budapesten

Az EUREF az európai geodéziai vonatkoztatási rendszerek (ETRS89, UELN) fenntartásáért felelős szakmai-tudományos szervezet 2013-ban, a FÖMI szervezésében Budapesten tartja éves szimpóziumát. 2013-ban lesz 20 éve, hogy Magyarország elsőként a volt "keleti blokk" országai közül EUREF konferenciát szervezhetett, amely akkor még csak a 3. volt a sorban.

A konferencia, ahol gyakorlatilag valamennyi európai ország képviselteti magát 2013. május 29-31. között kerül megrendezésre a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi-termében. Az EUREF jó kapcsolatokat tart fenn az állami földmérési és térképészeti intézményeket tömörítő EuroGeoGraphics-szal és aktívan részt vett az INSPIRE direktíva vonatkoztatási rendszereket érintő elemeinek kidolgozásában. Az EUREF munkájához a FÖMI KGO aktívan hozzájárul, egyrészt a szervezet szakmai irányítását végző munkacsoportban (TWG), másrészt a KGO adja az EPN (EUREF Permanens Állomáshálózat) Vonatkoztatási Rendszer Koordinátort, aki az ETRS89 rendszerének fenntartásáért felelős.

A konferencia szekcióiban a geodéziai vonatkoztatási rendszerek, valósidejű geodéziai alkalmazások, magassági rendszerek témáival kapcsolatos eredmények kerülnek bemutatásra és megvitatásra.Módosítás dátuma: 2012. június 21. csütörtök, 08:25
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk