in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Magyar-Ukrán Kormányközi Gazdasági Vegyesbizottság Mezőgazdasági Munkacsoport ülése – Kijev, 2012. szeptember 5.
Magyar-Ukrán Kormányközi Gazdasági Vegyesbizottság Mezőgazdasági Munkacsoport ülése – Kijev, 2012. szeptember 5.

A Magyar-Ukrán Kormányközi Gazdasági Vegyesbizottság Mezőgazdasági Munkacsoportja Dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára és Oleg Szeny, az ukrán agrártárca miniszterhelyettese elnökletéve 2012. szeptember 5–én Kijevben tartotta soros ülését. A Munkacsoport tárgyalásai az Ukrán AGRO 2012 Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítással egybekötve került megrendezésre, amelyet Viktor Janukovics, Ukrajna elnöke nyitott meg. Az ülésen a földügyi szakterületet Horváth Gábor István, a VM Földügyi és Térinformatikai Főosztály vezetője és Szilvay Gergely, a FÖMI földügyi igazgatója képviselte.

A földügyi szakterületet érintő kérdésekben külön tárgyalások folytak Andrew V. Tarnopolsky az Ukrán Állami Földkataszteri Központ főigazgatójával. A megbeszélésen a főigazgató ismertette az ukrán kataszter kiépítésének jelenlegi állását és jelezte, hogy az előttük álló legnagyobb feladat az analóg módon sokféle (közel 1500) rendszerben rendelkezésre álló munkarészek digitális bedolgozása a kialakított egységes ukrán kataszteri rendszerbe. A magyar tapasztalatokat és szaktudást ezen a területen szeretnék együttműködés keretében igénybe venni, hogy a feladat végrehajtását a leggyorsabban és a lehető leginkább költségtakarékos módon tudják végrehajtani.

Magyar delegáció tagjai:

Dr. Kardeván Endre – Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár Kissné Árokháti Zsuzsanna – Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzetközi Kapcsolatok Főosztály, főosztályvezető-helyettes Horváth Gábor István – Vidékfejlesztési Minisztérium, Földügyi és Térinformatikai Főosztály, főosztályvezető Szalkai Gábor – Vidékfejlesztési Minisztérium, Növény- és Talajvédelmi Osztály, főosztályvezető-helyettes Szilvay Gergely – Földmérési és Távérzékelési Intézet, igazgató

Kapcsolódó hírek:

Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóközleménye

Ukrán Állami Földerőforrás Hivatal – Állami Földkataszteri Központ sajtóközleménye (angolul)Mezőgazdasági Munkacsoport üléseA magyar delegáció tagjai jobbról: Dr. Kardeván Endre, Szalkai Gábor, Kissné Árokháti Zsuzsanna, Horváth Gábor István, Szilvay Gergely


Módosítás dátuma: 2012. szeptember 14. péntek, 10:13
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk