in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Megkezdődött a DALNET24 projekt
Megkezdődött a DALNET24 projekt

2012. szeptember 20-án a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. és a FÖMI aláírta az EKOP-2.1.17/A jelű, a FÖLDHIVATALI FOLYAMATOK ÜGYFÉLKÖZPONTÚ ÁTALAKÍTÁSA ÉS AHHOZ SZÜKSÉGES KORSZERŰSÍTÉSE elnevezésű kiemelt projekt megvalósítására vonatkozó Támogatási Szerződést.

A projekt a földügyi szakterület szolgáltatási tevékenység fejlesztését kívánja bővíteni és megújítani a földhivatali ügyintézéshez legnagyobb számban kapcsolódó (társasház- és szövetkezeti ház ügyiratok) adatok, dokumentumok elektronizálásával, valamint az ezzel érintett földhivatali folyamatok korszerűsítésével. Öt új, díjmentesen elérhető elektronikus szolgáltatási csoport bevezetésére kerül sor.  A szolgáltatások igénybe vételét különböző keresési lehetőségek fogják támogatni, illetve az eredmények is többféle formában lesznek megjeleníthetők. A célok megvalósítását szolgálja a központi földügyi adattár kialakítása, elektronikusan elérhetővé téve a földhivatali adatok széles körét mind az ügyintézési folyamatok, mind az állampolgárok, közigazgatási szervek, befektetők stb. számára az interneten keresztül.

A projekt rövid elnevezése – DALNET24: digitalizált alaprajzok a neten keresztül a nap 24 órájában – utal az egyik legfontosabb cél, az ingatlan-nyilvántartás térképi adatbázisainak az egyéb önálló ingatlanok alaprajzaival való teljessé tételére, valamint jelzi, hogy az új szolgáltatások is a már ismert TakarNet24 infrastruktúrán keresztül lesznek elérhetők.

A projekt megvalósítására 1 499 956 000.- Ft áll rendelkezésre.

A folyamatok elektronizálásával, az ügymenet újragondolásával, ügyintézési, ellenőrzési és adatszolgáltatási folyamatok korszerűsítésével, bizonyos munkarészek elektronikus fogadásával létrejön a vonatkozó földhivatali munkafolyamatok megújítása, amely jelentős lépés a földhivatalok életében az elektronikus ügyintézés, az adatok komplex szolgáltatásának és széles körű hasznosíthatóságának irányába.


Módosítás dátuma: 2012. október 10. szerda, 09:15
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk