in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások FIG-FAO nemzetközi szimpózium (Budapest, 2012. szeptember 20-21.)
FIG-FAO nemzetközi szimpózium (Budapest, 2012. szeptember 20-21.)

Az ENSZ/FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Hivatala (Budapest) és a Nemzetközi Földmérő Szövetség, FIG 7. Bizottsága közös szervezésében, amely a két világszervezet hosszú távú munkakapcsolatán alapul, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Földmérési és Távérzékelési Intézet támogatásával került megrendezésre az „Állami tulajdonú mezőgazdasági földek és egyéb ingatlanok kezelése, hasznosítása a rendszerváltó országokban” elnevezésű nemzetközi szimpózium, Budapesten 2012. szeptember 20-21. között. A szimpózium felhívást korábbi híradásunkban már olvashatták.

A szimpózium megrendezésének fontosságát bizonyítja, hogy 26 ország, több mint 65 szakembere vett részt az eseményen, képviselve nemcsak a közép-kelet európai régió országait, hanem a világ csaknem mindegyik kontinensét, fejlett és fejlődő országokat egyaránt.

A rendezvényt Dr. Feldman Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a rendező ország nevében és üdvözölte a résztvevőket. A nyitóbeszédet Fernanda Guerrieri asszony a FAO helyettes igazgatója és a FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Hivatal vezetője, majd Gerda Schennach asszony, a FIG 7. Bizottság elnökhelyettese folytatta. A szimpóziumon részt vett és előadást tartott a FAO római központjának osztályvezetője Paul Munro Faure úr és több, a témának nemzetközileg elismert szakembere.

A megjelent országok szakértői több mint 20 előadással járultak hozzá a rendezvény magas szintű színvonalához, bemutatva saját gyakorlatukat, projektjeiket és a témában kialakult véleményüket. Az előadásokat szakmai viták egészítették ki, ahol fontos szempont volt, hogy résztvevők egymástól tanuljanak, kicseréljék tapasztalataikat és a megszerzett új tudást a jövőben munkájuk során kamatoztassák.

A szakmai programot egy jó hangulatú közös gála vacsora és a szimpózium zárásaként egy parlamenti látogatás egészítette ki.

A külföldi résztvevők pozitív visszajelzése az eredményes szervezést bizonyította. Egy ilyen sikeres nemzetközi rendezvény nemcsak szakmai hírünk növelését jelenti, hanem hozzájárul Magyarország pozitív megítéléséhez, hiszen a résztvevők közül többen most jártak először hazánkban.

A siker nem a véletlen műve, a szervezők, támogatók erőfeszítéseinek eredménye.
Köszönet jár elsősorban a Vidékfejlesztési Minisztériumnak, a Földmérési és Távérzékelési Intézetnek, valamint a FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Hivatalnak, akik szakmai és anyagi támogatásuk mellett munkatársaik révén döntő szerepet vállaltak a rendezésben.
Név szerint: Zalaba Piroska (Vidékfejlesztési Minisztérium), Toronyi Bence főigazgató (FÖMI), Gál Viktória (FÖMI), Fényes Diána (FÖMI), Takács Katalin (FÖMI), Lucas-Harbula Éva (FÖMI), Osskó András (FÖMI), Richard Eberlin (FAO) és Buglyó Ildikó (FAO).

Végül és nem utolsó sorban köszönet jár a szimpózium szakmai programjának megszervezésében hatalmas munkát végző Richard Grover úrnak a FIG 7. Bizottsága alelnökének, aki egyúttal a szimpózium ötletgazdája is volt.     


FIG-FAO nemzetközi szimpózium – 2012. szeptember 20-21.


Módosítás dátuma: 2012. október 16. kedd, 09:51
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk