in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások A Koreai Kataszter Részvénytársaság és a FÖMI közötti együttműködési megállapodás aláírása
A Koreai Kataszter Részvénytársaság és a FÖMI közötti együttműködési megállapodás aláírása

A FÖMI delegáció, Toronyi Bence főigazgató, Iván Gyula szakmai főtanácsadó, László István osztályvezető, Osskó András nemzetközi tanácsadó és Kerékgyártó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal földhivatalának vezetője, a pekingi szakmai megbeszéléseket követően, 2012. október 22-23. között látogatást tett a Koreai Kataszter Részvénytársaságnál azzal a céllal, hogy a két intézmény együttműködési megállapodást kössön.
A magyar földügy, valamint a FÖMI és a Koreai Kataszter Rt. szakmai kapcsolata évekkel ezelőtt kezdődött, melynek fontos állomása volt a Koreai Kataszter Rt. alelnökének és delegációjának a FÖMI-ben tett látogatása 2010 szeptemberében, melynek során közelebbről megismerhették a FÖMI szakmai tevékenységét és a lehetséges együttműködés területeit.

A 2012 májusában Rómában rendezett FIG munkahéten a Koreai  Kataszter Rt. elnöke jelezte szándékát  a Koreai Kataszter Rt. és FÖMI  közötti együttműködési megállapodás megkötésére.
A FÖMI szakmai vezetése is hasznosnak ítélte meg a szakmai kapcsolatok folytatását kölcsönös előnyök alapján. A Koreai Köztársaság a világ egyik legfejlettebb gazdasága, különösen az informatika és a csúcstechnológia területén van mit tanulni tőlük.
A kölcsönösen, többször egyeztetett együttműködési megállapodást 2012. október 23-án a FÖMI nevében Toronyi Bence főigazgató, a Koreai Kataszter Rt. Nevében Jong-Ho Ahn kutatási igazgató írta alá Szöulban, a Korai Kataszter Rt. székházában.
Az együttműködés főbb területei: az egységes ingatlan-nyilvántartás kérdései, a 3D kataszter, ingatlan-nyilvántartás bevezetésének lehetőségei és a távérzékelés gyakorlati felhasználása.
A megállapodás aláírása mellett mindkét fél több átfogó előadást tartott szakmai tevékenységéről, eredményeiről és megbeszélést folytattak az együttműködés gyakorlati megvalósításának kérdéseiről. Természetesen a megállapodás csak egy keret, egy lehetőség, amellyel reményeink szerint mindkét fél élni tud a kölcsönös előnyök elve alapján.


Módosítás dátuma: 2012. november 15. csütörtök, 13:46
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk