in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások EUREF konferencia Budapesten – 2013. május 29-31.
EUREF konferencia Budapesten – 2013. május 29-31.


Az EUREF az európai geodéziai vonatkoztatási rendszerek (térbeli: ETRS89, magasság: EVRF2007) fenntartásáért felelős szakmai-tudományos szervezet 2013. május 29-31. között a FÖMI szervezésében Budapesten tartja éves szimpóziumát. Pontosan 20 éve, 1993-ban Magyarország elsőként a volt "keleti blokk" országai közül szervezhetett EUREF konferenciát, amely akkor még csak a 3. volt a sorban.

Az EUREF jó kapcsolatokat tart fenn az állami földmérési és térképészeti intézményeket tömörítő EuroGeographics szervezettel és aktívan részt vett az INSPIRE direktíva vonatkoztatási rendszereket érintő elemeinek kidolgozásában. Az EUREF munkájához a FÖMI KGO aktívan hozzájárul, egyrészt a szervezet szakmai irányítását végző munkacsoportban (TWG), másrészt a KGO adja az EPN (EUREF Permanens Állomáshálózat) Vonatkoztatási Rendszer Koordinátort, aki az ETRS89 rendszerének fenntartásáért felelős.

A konferencián, amelynek a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi-terme ad helyet, gyakorlatilag valamennyi európai ország földméréssel és térképészettel foglalkozó intézménye képviselteti magát, a várható létszám 120 fő lesz.

A konferencia szekcióiban a geodéziai vonatkoztatási rendszerek, valósidejű geodéziai alkalmazások, magassági rendszerek témáival kapcsolatos új tudományos és gyakorlati eredmények kerülnek bemutatásra és megvitatásra. Minden ország nemzeti jelentésben számol be az elmúlt évben végzett szakterületi munkáról és a végén ajánlásokat fogalmazunk meg, amelyek  az elkövetkező időszak fejlesztési irányait határozzák meg.

Részletes program, részvételi feltételek az http://euref2013.fomi.hu weboldalon találhatók. A konferencián várjuk a szakterület hazai képviselőinek is a megjelenését, számukra kedvezményes részvételi feltételeket biztosítunk.


Módosítás dátuma: 2013. március 28. csütörtök, 11:10
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk