in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Elindult a Komplex Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer
Elindult a Komplex Mezőgazdasági Kockázatkezelési RendszerFoto:MVH

2013. június 4-én a Vidékfejlesztési Minisztériumban megtartott rendezvényen Poprády Géza közigazgatási államtitkár ünnepélyes keretek között bejelentette a Komplex Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer (MKR) fejlesztésére szolgáló projekt elindítását.

Az MKR, EKOP 1.1.12. azonosítószámú, 1 250 000 000 forint összegű projekt célja a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló 2011. évi CLXVIII. törvény által létrehozott egységes, egyrészt egy állami, másrészt egy piaci pilléren nyugvó kárfelelősségi rendszer követelményeit teljes körűen kielégítő informatikai fejlesztés megvalósítása. Továbbá kiemelt cél az állampolgárok és a vállalkozások felé nyújtandó szolgáltatások színvonalának javítása, korszerűsítése, a mezőgazdasági termelők, valamint a közreműködő szervezetek adminisztrációs terheinek csökkentése, ezáltal az eljárási határidők betartásának biztosítása és az eljárási hibák kockázatának minimalizálása a végrehajtási folyamatokban.

A projekt konzorciumi formában valósul meg. A konzorcium vezetője a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Konzorciumi tag az Agrárgazdasági Kutató Intézet, a Földmérési és Távérzékelési Intézet, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Országos Meteorológiai Szolgálat, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság mellett a Vidékfejlesztési Minisztérium, továbbá együttműködő partner a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

A FÖMI projektben betöltött szerepe alapján, belvíz, árvíz valamint aszály esetén űrfelvételekből, távérzékeléses eljárásokkal levezetett tematikus kártérképeket szolgáltat a rendszer részére, melyen beazonosíthatóak lesznek a károsodott területek információi. Ezek az elemzések a kárenyhítési kérelmek elbírálását támogatják, sok esetben a helyszíni ellenőrzés teljes kiváltásával.

Intézetünk az elkövetkező 1 év fejlesztéseit annak biztos tudatában hajtja végre, hogy ennek a rendkívül fejlett technológiának, a távérzékelésnek a becsatolásával mi is hozzájárulunk az MKR eredményes működéséhez, csökkentjük a hivatali ügyintézés terheit, elősegítjük az eljárási határidők betartását, összességében kiváltjuk az ügyfelek, a mezőgazdasági termelők elégedettségét.


Módosítás dátuma: 2013. június 06. csütörtök, 13:40
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk