in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások QKEN plenáris ülés – Budapest, 2013. október 21-22.
QKEN plenáris ülés – Budapest, 2013. október 21-22.


Az EuroGeographics minőségügyi szakértői munkacsoportja (Quality Knowledge Exchange Network – QKEN) a 2013-as őszi plenáris ülését Budapesten tartotta. A házigazda a Földmérési és Távérzékelési Intézet, a QKEN munkacsoport magyar képviselője Palya Tamás volt. Az ülésen 15 tag vett részt 12 országból, a munkacsoportot Carol Agius (Málta) vezette.

A QKEN fő célja, hogy az EuroGeographics tagok megoszthassák egymással a minőségügy szakterületén szerzett tapasztalataikat, ezáltal segítve egymás munkáját, amelynek érdekében évente két plenáris ülést tartanak, valamint webinar találkozókat szerveznek.

Minden ország képviselője adott egy rövid nemzeti jelentést az adatminőséggel kapcsolatos tevékenységről és az ezzel összefüggő INSPIRE megvalósításról. A budapesti találkozón Jordi Escriu (ICC Spanyolország) előadása az ISO9001 szabvány alkalmazásáról webinaron keresztül hangzott el. Robert Chell (1Spatial) meghívott előadóként bemutatót tartott az ELF (European Location Framework) projektben szereplő adatok minőségellenőrzéséről alkalmazásáról, Antti Jakobsson (NLS Finland) ugyancsak az ELF projekt jelenlegi állásáról tartott előadást. A FÖMI részéről Jánossy András az Intézet minőségügyi folyamatait, Kristóf Dániel pedig az adatok minőségellenőrzési eseteit mutatta be.

A találkozó előadásai hamarosan elérhetőek lesznek az EuroGeographics oldalán a tagok számára. A budapesti QKEN plenáris ülés mind szakmai, mind kapcsolatépítési szempontból eredményes és informatív volt.Módosítás dátuma: 2013. november 07. csütörtök, 11:13
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk