in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások A Koreai Kataszter Részvénytársaság szakértőinek látogatása a FÖMI-ben
A Koreai Kataszter Részvénytársaság szakértőinek látogatása a FÖMI-ben

A 2012 októberében a FÖMI és a LX (Land Expert) Koreai Kataszter Részvénytársaság (LX KCSC) között Szöulban aláírt együttműködési megállapodás nyomán a felek elkezdték részletesebben feltárni az együttműködés lehetséges és célszerű területeit.

A földmérési tevékenység napjainkra teljesen átalakult szerte a világban. A hagyományos földmérési munkák mellett előtérbe kerültek a földhöz, ingatlanhoz kapcsolódó jogi, közgazdasági és szociológiai tevékenységek is, melyet angol nyelven Land Expert (földügyi szakértő) fejezünk ki. Ennek következtében nevezték át az elmúlt évben a KCSC-t LX KCSC-vé.

Ennek a közös munkának a részeként 2013. november 4-8. között az LX KCSC két szakértő munkatársa, Dr. Dek-Kie Tcha és Dr. Chang-Uk Hyan szakmai munkahéten vett részt a FÖMI-ben. Az ötnapos szakmai konzultáció során a FÖMI munkatársai részletesen bemutatták a FÖMI-ben zajló nemzeti és Európai Uniós programokat, a földügy, a távérzékelés és a GNSS technológia területén elért eredményeket.

Bár a Koreai Köztársaság a világ egyik legfejlettebb gazdasága és különösen az informatika és a csúcstechnológia területén érdemes is tőlük tanulni, de a FÖMI által elért eredmények, az operatívan végrehajtott, valamint a kutatás-fejlesztési programok nyomán rendelkezésre álló szakértelem mindkét fél számára lehetővé teszik a kölcsönös előnyök elve alapján történő együttműködést.

A munkahét zárónapján Toronyi Bence főigazgató részvételével áttekintették a hét során szerzett tapasztalatokat, a továbblépés lehetőségeit. A 2014. év tavaszán a tervek szerint hasonló munkahetet szervez a FÖMI és az LX KCSC a FÖMI szakértőinek részvételével Szöulban, a közös kutatás-fejlesztési programok és projektek megvalósítása érdekében.Módosítás dátuma: 2013. november 22. péntek, 11:35
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk