in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Lezárult a Komplex Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer fejlesztésére indult EKOP projekt
Lezárult a Komplex Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer fejlesztésére indult EKOP projekt


Foto:MVH

2014. június 25-én a sajtó nyilvánossága előtt megtartott rendezvény keretében zárult le a Komplex Mezőgazdasági kárenyhítési rendszer fejlesztésére indult 1 250 000 000 forint összköltségvetésű projekt.

A zárórendezvényen Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium politikai államtitkára beszélt arról, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdasági termelők időjárási kockázatokkal szembeni kitettségének mérsékléséré, a kár enyhítésére.

A rendszer fejlesztése konzorciumi formában valósult meg, mely konzorcium vezetője a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, tagjai pedig az Agrárgazdasági Kutató Intézet, a Földmérési és Távérzékelési Intézet, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Országos Meteorológiai Szolgálat, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság mellett a Vidékfejlesztési Minisztérium, továbbá együttműködő partner a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. volt.

A projekt keretében végrehajtott fejlesztések eredményeképpen a 2014. november 1-jével kezdődő kárenyhítési évtől kezdődően a kárenyhítési kérelmeket elektronikus felületen nyújthatják be a gazdálkodók, az ellenőrzéshez és a kifizetéshez pedig számos naprakész adatbázis és csúcstechnikát képviselő eszköz áll a hivatal rendelkezésére.

A FÖMI, a felhasznált mintegy 153 000 000 forintos EKOP forrásból módszertani és informatikai fejlesztéseket hajtott végre annak érdekében, hogy űrfelvételekből, távérzékeléses technológiával levezetett kártérképekkel segíthesse a kárenyhítési rendszer működését. Ezek a bel- és árvíz valamint aszálykárokról készült felmérések, térképek a kárbejelentések elbírálását fogják támogatni, a hivatal helyszíni ellenőrzési terheit fogják csökkenteni.Nagykapacitású, adattároló szerver


Korszerű, űrfelvétel feldolgozásra alkalmas munkaállomás
Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 11:15
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk