in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Megtörtént a MePAR frissítése
Megtörtént a MePAR frissítése

Lezárult a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer (MePAR) 2014. évi programszerű felújításán belül Magyarország középső-északi területére (Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, valamint Pest megye keleti 1/3-ad része), illetve a 2014. évi távérzékeléses ellenőrzési körzetek egy részére eső fizikai blokkok felülvizsgálata és térinformatikai módosítása, elsősorban a 2014-ben készült ortofotók alapján. A programszerű MePAR felújítással párhuzamosan az ügyfelek által benyújtott változásvezetési kérelmek kivizsgálása és a hivatalból induló változásvezetési feladatok is megtörténtek.

A Közös Agrárpolitika reformjával kapcsolatban új, nagy elemszámú, a korábbiakhoz képest sokkal részletgazdagabb tematikus fedvénnyel is bővült a MePAR térinformatikai rendszere, melyek a kérelmezés benyújtását, illetve az ellenőrzés hatékonyságát segítik. Új, tematikus fedvényként jelenik meg az Előzetes állandó gyep fedvény, valamint számos ökológiai célterületként (EFA) nyilvántartott terület fedvénye: a HMKÁ-ban (Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot) már korábban is létező Védett fa- és bokorcsoportok fedvény kiterjesztése, a Kis kiterjedésű tavak, a 2008. után telepített EMVA (Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap) forrásból finanszírozott mezőgazdasági területek erdősítése, az Agrár-erdészeti hektárok, a Rövid rotációs idejű sarjerdő, a Teraszok, valamint a Magányosan álló fák fedvénye.A programszerű felújítás, valamint az új tematikus fedvények elkészült adatai átadásra kerültek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) részére, melyek felhasználásával elindult az egységes kérelmek elektronikus beadása.

A MePAR alapadataival és tematikus fedvényeivel kapcsolatos aktuális információk nyilvánosan elérhetők a MePAR honlapján, ahol egy térképi megjelenítő felület (böngésző) és egy alfanumerikus kereső áll rendelkezésre. A MePAR ügyfélszolgálat ingyenesen hívható telefonszáma:+ 36-80-50-40-30.


Módosítás dátuma: 2015. május 15. péntek, 14:40
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk