in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Részvétel a 6. Debreceni Térinformatikai Konferencia és Szakkiállításon
Részvétel a 6. Debreceni Térinformatikai Konferencia és Szakkiállításon

Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a Debreceni Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete, az MTA Földrajzi Tudományos Bizottság Geoinformatikai Albizottsága, az MTA DAB Környezettudományi Bizottsága, a HUNAGI és az eKÖZIG Zrt. közös szervezésében. Az „Elmélet és a gyakorlat találkozása” jegyében zajlott kétnapos rendezvényen 11 tematikus szekcióban 68 előadás hangzott el, és 13 poszter mutatta be a legújabb térinformatikai fejlesztések gyakorlati alkalmazását és módszertani tapasztalatait. A FÖMI szakemberei 4 előadást tartottak az alábbi témákban:

Olasz Angéla és Kristóf Dániel közös előadása Big geospatial data processing címmel elsősorban az IQmulus projekt keretein belül elvégzett munkát és az eddigi eredményeket mutatta be.

Braunmüller Péter és Takács Krisztián Fentrol.hu – a digitális légifelvétel archívum érdekességei című előadásban a FÖMI légifilmtárában található felvételek digitalizálásáról, az ehhez kapcsolódó fejlesztésekről, valamint az archív légifelvételek felhasználási területeiről adott rövid összefoglalót.

Kolesár András Állami és közösségi téradatok összehasonlítása címet viselő előadásában néhány konkrét gyakorlati példán keresztül mutatta be az állami és egy közösség által készített térkép vagy adatbázis egymáshoz viszonyított erősségeit és fejlődési lehetőségeit.

Mikessy Gábor és Képes Attila előadása Az új digitális Földrajzi név-tár felé vezető utat ismertette, kiemelve néhány esetet, amik arra világítottak rá, hogy sokszor mennyire nem egyértelmű feladat egy minden részletre kiterjedő névtár összeállítása.Az egyetem főépületének aulájában összesen 7 cég mutatta be a termékeit és szolgáltatásait, köztük a FÖMI is. A szakkiállítás megnyitóján Némethné Meier Éva osztályvezető foglalta össze az Intézet tevékenységét és invitálta a látogatókat a FÖMI interaktív bemutatóira. Ezek részeként lehetőség nyílt speciális aktív szemüvegek segítségével egy 70 képből álló 3dimenziós sorozat megtekintésére, melyhez Petrányi Bernadett osztályvezető fűzött szakmai magyarázatokat. Továbbá a FÖMI digitális légifelvétel archívumában található felvételek georeferálását (pontos helyreigazítását) is kipróbálhatták az érdeklődők Takács Krisztián útmutatásai alapján.
Módosítás dátuma: 2015. június 10. szerda, 15:54
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk