in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások FÖMI Szakmai Rendezvénysorozat – letölthető konferencia anyagok
FÖMI Szakmai Rendezvénysorozat – letölthető konferencia anyagok

2015. június 2-án zárult a FÖMI három alkalomra tervezett szakmai rendezvénysorozata a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében. Számos közintézmény és szakmai szervezet képviselője tisztelte meg részvételével az eseményt, mely az Intézet széleskörű tevékenységének és a magyar közigazgatásban betöltött szerepének bemutatását célozta meg. A rendezvénysorozat három fő tematika köré épült, melyet május 11-én Dr. Simon Attila István közigazgatási államtitkár nyitott meg.


Fekete Gábor főigazgató úr köszöntőjét követően a FÖMI általános bemutatására került sor, majd az agráriumot érintő legaktuálisabb kérdéskör került napirendre: a területalapú támogatások szolgálatában álló Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer – röviden MePAR – valamint a Közös Agrárpolitika reformjában való FÖMI szerepvállalás. A témában hét előadás hangzott el, majd délután a MePAR böngésző használatával is megismerkedhettek az érdeklődők.


Az interaktív bemutatón speciális aktív szemüvegekkel mintegy 70 képből álló 3dimenziós vetítést lehetett megtekinteni.


Az eseménysorozat második napján, május 20-án a fő témakör a FÖMI távérzékelésben és műholdas helymeghatározásban betöltött hazai és nemzetközi szerepvállalása volt. Az alkalmazott technológiákat, kutatási és fejlesztési eredményeket 5 előadás foglalta össze. 


A délelőtti előadások szünetében, valamint délután az interaktív bemutatók mellett színes tablókból álló kiállítás várta az érdeklődőket mindhárom alkalommal. Sokan éltek is a lehetőséggel, hogy részletesen megismerjék a mezőgazdasági kárfelmérés távérzékeléses módszerekkel történő monitorozását.


A harmadik alkalommal, június 2-án a FÖMI e-közigazgatásban elért eredményei kerültek napirendre. Kilenc előadás foglalta össze a földügyi igazgatás rendszereinek, az adatbázis építések és a kapcsolódó projektek (INIK, DALNET24) eredményeit. Ezen a napon nyílt lehetőség a résztvevők számára a FÖMI online adatszolgáltatásaival és az Építésügyi Monitoring Rendszer működésével való megismerkedésre is.


Azok, akik újból elmélyednének egy-egy témában, vagy ismét felidéznék az előadásokat, letölthetik az előadásokat és a kiállított tablókat, valamint elérhető el a konferencia hivatalos kiadványa is.


Módosítás dátuma: 2015. június 26. péntek, 23:34
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk