in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások A FÖMI részvétele a Földtudományos Forgatagon
A FÖMI részvétele a Földtudományos Forgatagon

2015. november 7-8. között immáron hetedik alkalommal került megrendezésre a Földtudományos Forgatag elnevezésű rendezvény, melyen intézetünk a Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társasággal közösen vett részt, mint kiállító. A rendezvény házigazdája a Magyar Természettudományi Múzeum volt, ahol közel 30 földtudománnyal foglalkozó akadémiai kutatóintézet, múzeum, természettudományi gyűjtemény, nemzeti park, felsőoktatási intézmény és civil szervezet állított ki.

ImageSlideShow requires Javascript
  • abra2
  • abra2
  • abra2
  • abra2
  • abra2
  • abra2
  • abra2


A Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Természettudományi Múzeum szervezésében, a Magyar Geofizikusok Egyesülete, valamint a Magyar Természettudományi Társulat társszervezésében megvalósult rendezvényen a földtudományi szakemberek interaktív bemutatóinak, előadásainak középpontjában a hazai ásványkincsek, energiahordozók, az ősmaradványokkal – különösen a hazai dinoszaurusz lelőhelyekkel – kapcsolatos kutatások, vizeink gyógyító ereje és a klímaváltozás hatásai szerepeltek.

A FÖMI 3dimenziós bemutatóját állandó érdeklődés kísérte. A vetített domborzatmodellek, felszínformák, légi és űrfelvételek látványos képsorai aktív szemüvegen keresztül a térlátás élményével hatottak a nézőkre. A leglelkesebb résztvevők a 8 – 18 éves korosztályból kerültek ki, a nagyobbak már otthonosan mozogtak a szomszédos kiállítók mikroszkópjai, geofizikai és geokémiai modelljei világában is. Intézetünk szakemberei a hagyományos geodéziai módszereket is bemutatták és egy mérőállomással demonstrálták azokat. A geodéziai mérőállomás távcsövébe az apróbbak a műszerládára állva kukkanthattak bele.
A Forgatagon kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsolt az évmilliók kőbe zárt világának kézzel fogható története. A Földtudományos Forgatagról még több felvételt talál a Magyarhoni Földtani Társulat képgalériájában.


Módosítás dátuma: 2016. június 02. csütörtök, 16:56
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk