in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Fentrol.hu pontgyűjtő játék eredménye
Fentrol.hu pontgyűjtő játék eredménye

Nagy sikerrel zárult az Intézetünk által 2015. október 1. és november 30. között, a fentrol.hu georeferálói számára szervezett pontgyűjtő játék. A Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult weboldalon, a Szerkesztés menüpontban a légifelvételek helyreigazításáért, térbeli illesztéséért pontokat (1-10) lehet kapni, melyek a képek helymeghatározásának bizonytalansága szerint lettek meghatározva.

A fentrol.hu oldalon jelenleg összesen 87.828 légifelvétel található, az indulása óta összesen 10.728 db képet (12%) georeferáltak a felhasználók. Ennek a negyedét, 2.687 darabot a pontgyűjtő játék ideje alatt. Mintegy 50 új felhasználó vett részt a játékban, melyben 9 játékos ért el 500 pontnál magasabb pontszámot, 4 fő pedig az 1000 ponton is túljutott. Utóbbiak az ajándékcsomag mellett műhelylátogatást nyertek a FÖMI-be, ahol szakmai vezetés mellett bemutatásra kerültek a Légifilmtárban az archív analóg felvételeket őrző mappák, tekercsek és repülési vázlatok is.

ImageSlideShow requires Javascript
  • abra2
  • abra2
  • abra2
  • abra2
  • abra2

Továbbá a vendégek bepillantást nyerhettek az archív légifelvételek digitalizálásának jelenleg is folyó munkáiba. Megismerhették és maguk is kipróbálhatták a filmtisztítás és szkennelés egyes műveleteit.

Végezetül, elismerve és megköszönve szorgalmukat a georeferálások terén, ajándékcsomaggal kedveskedtünk, remélve, hogy továbbra is aktív közreműködői maradnak a fentrol.hu képeinek pontos helyreigazításában.


Módosítás dátuma: 2015. december 16. szerda, 16:01
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk