in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Benyújtásra került az FM-FÖMI konzorcium két KÖFOP fejlesztési projektje
Benyújtásra került az FM-FÖMI konzorcium két KÖFOP fejlesztési projektje

Az 1561/2015. (VIII. 12.) Korm. határozat a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (továbbiakban KÖFOP) 2015. évre szóló éves fejlesztési keretének megállapításáról kiemelt projektként nevesítette a KÖFOP 1.2.1. „E-ingatlan nyilvántartás” projektet 17,5 milliárd forinttal és a KÖFOP-1.2.2. ”Nemzeti Téradat Infrastruktúra kialakítása (NTI)” projekteket 18.1 milliárd forinttal. A két projektben az FM konzorciumvezetése mellett a FÖMI konzorciumi partnerként vesz részt.

Az E-ingatlan nyilvántartás projekt célja az ingatlan-nyilvántartás és az állami térképi nyilvántartást vezető informatikai környezet összehangolása a főváros és vidék esetében. Az egységes rendszer és egységes alapadatok biztosítják a kormányzati nyilvántartásokkal való összekapcsolódást (interoperabilitás), így megvalósul a kapcsolódó nyilvántartások földügyi adatokkal történő kiszolgálása is.

A következő ábra az e-ING projekt felépítését mutatja be.


Az NTI projekt célja a téradatok hatékonyabb felhasználása, az egyes adatbázisok közötti együttműködés, adatcsere és harmonizáció megteremtésére, mely összességében a jó kormányzás, a szolgáltató állam és a fenntartható gazdasági, környezeti és társadalmi fejlődés egyik alappillére minden fejlett országban. Az NTI keretében biztosítani kell a közszféra terén a téradatokkal (és az azokból nyert információkkal) rendelkező, illetve azokat felhasználó különböző szolgáltatók és felhasználók összekapcsolását, ideértve az információ-áramlás biztosítását és a kölcsönös adatszolgáltatást. Ennek eredményeként feltárhatók és megszüntethetők a párhuzamos adat előállítások és karbantartások, melyek jelentős mértékben növelik a téradatok kezelésének és szolgáltatásának gazdasági hatékonyságát.

A két pályázat hivatalosan benyújtásra került az EPTK felületen 2016. január 13-án. Az előzetes támogatási szerződés megkötésére várhatóan 2016. I. negyedévében kerül sor.

A következő ábra az NTI projekt felépítését mutatja be.Módosítás dátuma: 2016. január 28. csütörtök, 10:21
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk