in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások A FÖMI támogatásával került megrendezésre a 7. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás
A FÖMI támogatásával került megrendezésre a 7. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás

Idén májusban hetedik alkalommal került megrendezésre Debrecenben a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete, az MTA Földrajzi Tudományos Bizottság Geoinformatikai Albizottsága, az MTA DAB Környezettudományi Bizottsága, a HUNAGI és az eKÖZIG Zrt. közös szervezésében. A kétnapos rendezvény mottója az „Elmélet és a gyakorlat találkozása” volt.

ImageSlideShow requires Javascript
  • abra2
  • abra2
  • abra2
  • abra2
  • abra2
  • abra2

A 12 magyar nyelvű és 3 angol nyelvű tematikus szekcióban összesen 91 előadás hangzott el, valamint további 2 szekcióban összesen 22 poszter mutatta be a legújabb térinformatikai fejlesztések gyakorlati alkalmazását és módszertani tapasztalatait. A FÖMI szakemberei 4 előadást tartottak az alábbi témákban:

  • Bakos Károly Lívius Processing Contest 2015 és Kristóf Dániel Téradatok a felhőben című előadásai a FÖMI az IQmulus projektben vállalt szerepét és az eddig elért eredményeket mutatták be. Utóbbi előadás részeként a jelenleg elérhető minialkalmazások interaktív módon kerültek bemutatásra. Kristóf Dániel kiemelte, hogy a rendszer tesztelése hamarosan megkezdődik.

  • Lehoczki Róbert a Magyarország területére elérhető Copernicus adatbázisok címet viselő előadásában részletesen bemutatta a Copernicus földmegfigyelő program eredményeit, adatbázisait, ezek előállítását és a közeljövőben várható fejlesztéseket, újdonságokat. Kiemelte, hogy az ismertetett adatbázisok a FÖMI honlapjáról ingyenesen letölthetőek.

  • Mészáros György előadása Felszínmodellek előállítása a FÖMI-ben, adatforrások, módszerek és felhasználási lehetőségek címmel hangzott el. Ebben részletesen bemutatta a digitális felszínmodell előállításának a FÖMI által alkalmazott módszerét. A FÖMI ezzel a légifényképezés pillanatában a terepen található bármely fedettség, állandó és ideiglenes, természetes és mesterséges tereptárgyak burkoló felületének magassági viszonyait leíró, 0,75 – 1 m felbontású felszínmodellel bővítette a termékpalettáját.

Az előadások szüneteiben és külön szekciók keretein belül az érdeklődők az egyetem főépületének aulájában 8 cég – köztük a FÖMI – standját látogathatták meg, ahol a résztvevők bemutatták műszereiket, szolgáltatásaikat. A szakkiállítás megnyitóján intézetünk részéről Braunmüller Péter osztályvezető foglalta össze a FÖMI megújuló és új szolgáltatásait, melyekről az érdeklődők részletes információt a tablósoron vagy személyesen kollégáinktól kaphattak. E mellett a mintegy 100 képből álló, a legújabb eredmények mellett számos érdekességet felvonultató 3dimenziós vetítés megtekintésére speciális aktív szemüvegek segítségével volt lehetőség, melyhez Petrányi Bernadett osztályvezető asszony fűzött szakmai magyarázatokat a konferencia ideje alatt.


Módosítás dátuma: 2016. június 02. csütörtök, 10:02
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk