in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Új magassági modell termékek érhetőek el
Új magassági modell termékek érhetőek el

Három új termékkel bővült a FÖMI által szolgáltatott termékek köre. Az eddig is szolgáltatott Domborzat adatok mellett elérhetővé vált a digitális felszínmodell színezett (cDFM) és színezetlen (DFM) verziója, továbbá a domborzat és a felszínmodell különbségeként előállított normalizált felszínmodell (nDFM) is.


A digitális felszínmodell (DFM) tájékozott, átfedő sztereó légifelvétel-modellek felhasználásával, automatikus módszerrel nyert, szerkesztés nélküli digitális felszínmodell (pontfelhő), mely a terep, illetve a légifényképezés pillanatában a terepen található bármely fedettség, állandó és ideiglenes, természetes és mesterséges tereptárgyak burkoló felületének magassági viszonyait írja le. Ugyanennek a színezett verziója a cDFM, mely a légifelvételek RGB színkészletével színezett. Mindkét modell pontsűrűsége közelítőleg a felhasznált légifelvételek terepi felbontásának kétszerese (kb. 0,75 -1 m).

A felszínmodell pontossága, megbízhatósága a légifelvételezés geometriájának, a repülési sorokon belüli (60 %), illetve sorok közötti (20 %) átfedéseknek, a légifelvételek terepi felbontásának, radiometriájának megfelelő.


A normalizált felszínmodell (nDFM) a felszínmodell és a domborzatmodell különbsége, mely képpontonként megadja az egyes felszíni objektumok relatív magasságát.

A felszínmodellekről bővebb információt, valamint azok árait, elérhetőségét, mintaadatait és a megrendeléssel kapcsolatos tudnivalókat az ide kattintva találhat.


Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 12:16
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk