in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Sikeres volt a Fentrol.hu pontgyűjtő játék
Sikeres volt a Fentrol.hu pontgyűjtő játék

Immár második alkalommal került megrendezésre a fentrol.hu georeferálói számára szervezett pontgyűjtő játék 2016. április 1. és május 31. között. A Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult online archívumban, a Szerkesztés menüpontban a légifelvételek helyreigazításáért, térbeli illesztéséért pontokat (1-10) lehetett kapni, melyek a képek helymeghatározásának bizonytalansága szerint lettek meghatározva.

A fentrol.hu oldalon jelenleg összesen 96 424 db légifelvétel található. Az oldal indulása óta összesen 17 774 db képet (18,4%) georeferáltak a felhasználók, melynek közel negyedét, 3906 db-ot a pontgyűjtő játék ideje alatt. 26 új felhasználó vett részt a játékban, ahol 8 játékos ért el 500 pontnál magasabb pontszámot, 4 fő pedig az 1000 pontnál is többet gyűjtött. Utóbbiak az ajándékcsomag mellett műhelylátogatást nyertek a FÖMI-be, ahol szakmai vezetés mellett bemutatásra kerültek a Légifilmtárban az archív analóg felvételeket őrző mappák, tekercsek és repülési vázlatok is.

ImageSlideShow requires Javascript
  • abra5
  • abra5
  • abra5
  • abra5
  • abra5
  • abra5
  • abra5
  • abra5

Emellett a vendégek bepillantást nyerhettek az archív légifelvételek digitalizálásának jelenleg is folyó munkáiba. Megismerhették és maguk is kipróbálhatták a filmtisztítás és szkennelés egyes műveleteit.

Végezetül, elismerve és megköszönve szorgalmukat a georeferálások terén, Dr. Zöldréti Attila úr, a FÖMI főigazgató-helyettese adta át az ajándékcsomagokat. A Toplistát vezető játékos a játékban elért kiemelkedő teljesítményéért (10 925 pont és 2191 georeferált kép) különdíjat is átvehetett egyedi archív légifelvétel nyomat formájában.

Reméljük, játékosaink továbbra is aktív közreműködői maradnak a fentrol.hu képeinek pontos helyreigazításában.


Módosítás dátuma: 2016. június 17. péntek, 14:32
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk