in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Ismét Fentrol.hu pontgyűjtő játék indul
Ismét Fentrol.hu pontgyűjtő játék indul

A korábbi két sikeresen zárult pontgyűjtő játék mintájára a FÖMI ismét játékot szervez a fentrol.hu képszerkesztői számára. A Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult weboldalon, a Szerkesztés menüpontban a légifelvételek helyreigazításáért, pontos térbeli illesztéséért lehet pontokat kapni (1-10 pont). Az 500 pont felett teljesítő játékosok FÖMI logós tárgyakat tartalmazó ajándékcsomagot kapnak, míg az 1000 pont fölött teljesítők egy műhelylátogatás keretein belül ismerkedhetnek meg a felvételek digitalizálásának folyamatával. A korábbi két játékhoz képest bővült a részvétel lehetősége, ugyanis külön feladat keretén belül plusz ajándékot lehet kapni. A fentrol.hu-n található néhány kép, melynek az elhelyezkedése a többi felvételhez képest sokkal nehezebben beazonosítható. Ezek megfelelő helyreigazításáért képenként ajándék jár. A képek listája a fentrol.hu blogjában megtalálható.

Az új játék 2016. október 1-én 0:00 órakor indul és november 30-án 24:00 óráig tart.A játékba a megadott időszakon belül bármikor be lehet kapcsolódni! A tavalyi játék résztvevőit is bíztatjuk, hogy csatlakozzanak újból a megmérettetéshez. A georeferálásért kapható pontértékek a képek helymeghatározásának bizonytalansága szerint lettek meghatározva. A fentrol.hu oldal indulása óta legaktívabb georeferálók, a legtöbb pontot szerzők a mindenkori Toplistában láthatók.

A játékban való részvétel feltételei és pontos szabályai a Játékszabályban olvashatók.

Örömünkre szolgál, ha minél többen részt vesznek a pontgyűjtő játékban, ezáltal tovább növelve a pontosan georeferált online elérhető felvételek számát. Játékosainknak sok sikert kívánunk!


Módosítás dátuma: 2016. szeptember 29. csütörtök, 11:23
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk