in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Intézetünk a Földtudományos Forgatagon
Intézetünk a Földtudományos Forgatagon

2016. november 12-13. között nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Földtudományos Forgatag elnevezésű rendezvény, melyen a FÖMI kiállítóként vett részt a Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társasággal (MFTTT) közösen. Idén is a Magyar Természettudományi Múzeum adott otthont a rendezvénynek, ahol 32 földtudománnyal foglalkozó kiállító képviseltette magát, többek között a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézetei, múzeumok, nemzeti parkok, geoparkok és szakirányú képzést nyújtó egyetemi karok.


A Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Természettudományi Múzeum közös rendezvényén kicsik és nagyok egyaránt érdeklődéssel figyelték az interaktív bemutatókat, a különböző természeti jelenségek látványos szimulációit, felfedezték az ásványok birodalmát. A kiállítás kézzelfogható közelségbe hozta számukra a föld alatt rejtőző kincseket és ősmaradványokat.

 


A FÖMI 3dimenziós bemutatóját folyamatos érdeklődés kísérte. A domborzatmodellek, felszínformák, légi és űrfelvételek képsorai aktív szemüvegen keresztül a térlátás élményével hatottak a nézőkre. Népszerű volt a két 66 darabos, Magyarország mai közigazgatását és egykori vármegyéit ábrázoló puzzle kirakása is: a kisebbek szülői segítséggel, a nagyobbak gyorsan és önállóan állították össze a kész térképeket. Egy további helyszínen pedig földmérés gyakorlatát korszerű mérőállomás segítségével demonstrálták a kollégák. A Földtudományos Forgatagról még több fényképet találhatnak a Magyarhoni Földtani Társulat képgalériájában.

Fotók: MFTTT/FÖMI


Módosítás dátuma: 2016. november 21. hétfő, 13:24
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk