in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Már harmadik alkalommal került megrendezésre a Fentrol.hu pontgyűjtő játék
Már harmadik alkalommal került megrendezésre a Fentrol.hu pontgyűjtő játék

Intézetünk 2016. október 1. és november 30. között rendezte meg – a már-már hagyománnyá váló – pontgyűjtő játékát a fentrol.hu georeferálói számára. A játék során a Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult online felületen a légifelvételek pontos térbeli illesztéséért a helymeghatározás nehézségi foka szerint pontokat (1-10) lehetett kapni.

A fentrol.hu oldalon jelenleg 103 808 db légifelvétel található. Az oldal indulása óta összesen 23 658 db képet (22,8 %) georeferáltak a felhasználók, melynek közel ötödét, 4 506 db-ot ezen pontgyűjtő játék ideje alatt. A korábbi két játékhoz képest bővült a részvétel lehetősége, ugyanis külön feladat keretén belül a valós helyzetükhöz képest távolra pozícionált, nehezen beazonosítható képek helyreigazításáért plusz ajándékokat lehetett kapni. Ennek során 36 db szinte ismeretlen helyzetű kép valódi helyét találták meg a játékosok.

Idén ősszel rekordszámú, 63 új felhasználó vett részt a játékban, összesen 15 nyert ajándékcsomagot. 9 játékos ért el 500 pontnál magasabb pontszámot, 5 fő pedig 1000 pontnál is többet gyűjtött. Utóbbiak az ajándékcsomagjukat egy műhelylátogatás keretében vehették át intézetünkben, ahol szakmai vezetés mellett megismerkedtek egy eredeti légifilm kamerával, megtekintették a Légifilmtárban az archív analóg felvételeket őrző mappákat, tekercseket és repülési vázlatokat is. Mivel az archív légifelvételek digitalizálása jelenleg is folyik, a vendégek bepillantást nyerhettek a filmtisztítás és szkennelés munkáiba is.

Végezetül, elismerve és megköszönve szorgalmukat a georeferálások terén Varga Felicián a FÖMI főigazgató-helyettese nevében az ajándékcsomagokat Braunmüller Péter osztályvezető adta át. A Toplistát vezető játékosunkat kiemelkedő teljesítményéért (8693 pont és 1769 georeferált kép) különdíjként egyedi archív légifelvétel nyomattal ajándékoztuk meg.

Reméljük, játékosaink a jövőben is aktív közreműködői maradnak a fentrol.hu képeinek pontos helyreigazításában.


Módosítás dátuma: 2016. december 14. szerda, 09:54
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk