in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Új és ingyenes ortofotók érhetőek el
Új és ingyenes ortofotók érhetőek el

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a 2007. évben készült ortofotók már ingyenesen elérhetőek, valamint új termékekkel bővültek a szolgáltatásaink: a 2015. november 19. és 2016. április 03. között, tehát lombtalan vegetációs időszakban készült légifelvételeket, és ezekből levezetett, az eddigi legnagyobb, 20 cm/pixel terepi felbontású ortofotókat szolgáltatunk az alábbi ábrán látható 25 járási hivatal illetékességi területéről.

A légifelvételek és az ezekből levezetett ortofotók állami átvételi eljárása sikeresen lezárult, így a légifelvételek és a 20 cm-es terepi felbontású ortofotók 25 járási hivatal illetékességi területéről (külterület, belterület), összesen az ország területének 23%-áról érhetőek el.

A lombtalan vegetációs időszakban készült légifelvételek és a 20 cm-es terepi felbontású ortofotók a „Légifelvételek és legalább 20 cm terepi felbontású ortofotók beszerzése a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt III. és IV. ütembe tartozó ingatlanügyi hatóságként eljáró 25 járási hivatal illetékességi területére (külterület, belterület), összesen 21 434 négyzetkilométeren.” című projekt keretében kerültek beszerzésre.

Ortofotó részletek

2017. január 1-jétől változtak a légifelvételek és ortofotók árai, melynek részeként a 2007. évben készült – az ország alábbi ábrán látható területét lefedő – adatok ingyenesen elérhetőek.


Az ortofotók megvásárolhatóak 24 bites (3 sávos, sávonként 8 bites), valós színes és színes infravörös, valamint 32 bites (4 sávos, sávonként 8 bites) radiometriai felbontásban is, melyek árait, valamint azokról további információkat az alábbi linken talál.

Az ortofotók a nap 24 órájában a geoportálon, a Geoshop.hu-n keresztül is megvásárolhatók.


Módosítás dátuma: 2017. január 27. péntek, 09:59
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk