in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Sikeres részvétel a 8. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállításon
Sikeres részvétel a 8. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállításon

Idén májusban nyolcadik alkalommal került megrendezésre Debrecenben a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás kétnapos rendezvénye, melynek mottója „Az elmélet és a gyakorlat találkozása a térinformatikában”. A konferencia egyik támogatója Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) volt. A hivatalt a Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály (FTFF) képviselte.

Az előadások szüneteiben az érdeklődők az egyetem aulájában 6 kiállítói standot látogathattak meg, ahol a résztvevők bemutatták új fejlesztéseiket, szolgáltatásaikat. Főosztályunk standját a szakkiállítás megnyitóján Némethné Meier Éva adatszolgáltatási felelős mutatta be hangsúlyozva, hogy a szervezeti integráció után szolgáltatásainkat továbbra is változatlan színvonalon biztosítjuk ügyfeleink számára.

A kiállítói standon elhelyezett tablók a kollégák előadásainak tartalmához illeszkedve mutatták be új termékeinket (pl. lombtalan időszakban készült ortofotók, magassági adatok), illetve a tavalyi konferencia óta a szolgáltatásainkban történt fejlesztéseket (GNSSnet.hu, fentrol.hu).

Lassan már hagyomány a sztereó munkaállomáson bemutatott 3dimenziós vetítésünk. Ez az idei rendezvényen mintegy 100 képből álló, új légifelvételeket, űrfelvételeket, felszínmodelleket felvonultató összeállítás volt, ami ez esetben is számos érdeklődő nézőt vonzott a kiállítói standra. Ezek mellett újdonságként sztereó légifelvételek felhasználásával, automatikus módszerrel nyert digitális felszínmodellekről készített videókat is megtekinthettek a látogatók. A légifelvételek színkészletével színezett, látványos, mozgó pontfelhők különböző domborzati jellemzőkkel, felszínborítással bíró területeket az ország különböző régióiból válogatott helyszíneken keresztül Petrányi Bernadett fotogrammetriai felelős mutatta be.


11 magyar nyelvű és 2 angol nyelvű tematikus szekcióban összesen 88 előadás hangzott el, valamint összesen 12 poszter mutatta be a legújabb térinformatikai fejlesztések gyakorlati alkalmazását és módszertani tapasztalatait. Az FTFF szakemberei 7 előadást tartottak, az alábbi témákban:

  • Takács Krisztián: A fentrol.hu üzemeltetése és fejlesztési eredményei
  • Mikus Gábor: Földmegfigyelési eredmények és jövőkép az átalakuló FÖMI-ben
  • Balla Csilla-Mészáros György-Petrányi Bernadett: Fotogrammetria a Kormányhivatalban
  • Harsányi Melinda-Kovács Iván: A Nemzeti Térinformatikai Alaptérkép koncepciója
  • Mikesy Gábor: Magyar földrajzi nevek webes térképi alkalmazásokban
  • Palya Tamás: Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok program indikátorai és monitoringja – a hazai térinformatikai lehetőségekről
  • Kristóf Dániel: Térinformatika a FÖMI után: folyt. köv.

Az előadásokról rövid összefoglalók olvashatók a konferencia kiadványban, melynek online változata a konferencia honlapjáról letölthető.


Módosítás dátuma: 2017. június 14. szerda, 22:18
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk