in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Kínai delegáció látogatása a Fővárosi Kormányhivatalban
Kínai delegáció látogatása a Fővárosi Kormányhivatalban

További együttműködés lehetséges Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályunk és a Kínai Földügyi és Természeti Erőforrás Minisztérium között, miután a kínai delegáció szakmai egyeztetéssel egybekötött előadáson vett részt Budapesten munkatársainkkal.

Magyarországon tett látogatása részeként, 2017. június 16-án, a Kínai Földügyi és Természeti Erőforrás Minisztérium delegációja, Wang Guanghua miniszter-helyettes vezetésével, látogatást tett Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályán. A kínai delegáció tagjai voltak:

  • Ma Yi úr, az Állami Földek Főfelügyelete Irodájának főigazgatója,
  • Yang Lu asszony, a Kataszteri Menedzsment Főosztály (Ingatlan-nyilvántartási Iroda) főigazgató-helyettese,
  • He Ping úr, az Ingatlan-nyilvántartási Központ főigazgatója,
  • Shen Shengli úr, a Minisztérium Általános Irodájának osztályvezetője, és
  • Fan Li úr, a Tudományos, Műszaki és Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának osztályvezetője.


Dr. Domokos Péter igazgató (jobbra) fogadja Wang Guanghua miniszter-helyettest (balra)

Dr. Domokos Péter, a BFKH igazgatója köszöntőbeszédében ismertette az új területi közigazgatási rendszer felépítését, amelyben Budapest Főváros Kormányhivatala – mint földmérési és térinformatikai államigazgatási szerv – országos hatáskörével számos feladatkörben kulcsfontosságú szerepet játszik. A szerteágazó szakterületek összehangolása komoly feladat elé állítja mind a Kormányhivatal irányítását, mind az ott dolgozó, szakfeladatokat ellátó munkatársakat. Ismertette, hogy a Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály új főosztályként, csak ez év eleje óta része a Kormányhivatal szervezetének.

Fekete Gábor főosztályvezető beszédében a Főosztály szerteágazó feladatait ismertette az állami földmérési, távérzékelési, kozmikus geodéziai, ingatlan-nyilvántartási és földügyi igazgatási feladatok terén.

Wang Guanghua miniszter-helyettes röviden ismertette, hogy a Kínai Földügyi és Erőforrás Minisztérium az állami földügyi feladatok (kataszteri térképezés, ingatlan-nyilvántartás, földvédelem, földértékelés, távérzékelési feladatok stb.) mellett, az ország földtani és természeti erőforrás menedzsment tevékenységeket is ellát. A küldöttség összetételéből látszik, hogy jelenlegi látogatásuk során elsősorban az ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos magyarországi megoldások érdeklik őket.

A köszöntők után Iván Gyula földügyi főtanácsadó ismertette a Főosztály tevékenységét, különös hangsúlyt helyezve a földügyi igazgatási feladatokra, illetve az ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos tevékenységekre, folyamatokra, valamint azok kutatás-fejlesztési megoldásaira. Előadása végén említést tett róla, hogy a Főosztálynak együttműködési megállapodási van a Kínai Földmérési és Területrendezési Intézettel (a Kínai Földügyi és Természeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézménye), valamint a Kínai Nemzeti Földmérési, Térképészeti és Térinformatikai Igazgatással.

A Főosztály távérzékeléssel, fotogrammetriával kapcsolatos tevékenységéről Balla Csilla fotogrammetriai tanácsadó tartott látványos előadást. Előadásában ismertette a Főosztályon alkalmazott legújabb fotogrammetriai technológiákat, különös hangsúlyt helyezve azok kataszteri, ingatlan-nyilvántartási alkalmazhatóságára. Az előadást egy rendkívül látványos háromdimenziós bemutató is kiegészítette.


A Kínai Földügyi és Természeti Erőforrás Minisztérium küldöttsége Budapest Főváros Kormányhivatal Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályán

A kínai küldöttség a látogatás végén megköszönte az ismertető előadásokat, amelyeken véleményük szerint sok ismeret halmozódott fel bennük, és amelyet a jövőben a kínai gyakorlatra is megpróbálnak átültetni. A jövőbeni, további együttműködés komoly lehetőségét látják az elhangzottak alapján.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:47
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk