in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Hírek, aktualitások Nagy sikerrel zárult a negyedik fentrol.hu pontgyűjtő játék
Nagy sikerrel zárult a negyedik fentrol.hu pontgyűjtő játék

Budapest Főváros Kormányhivatala 2017. május 1. és június 30. között rekordszámú közreműködővel rendezte meg tavaszi pontgyűjtő játékát a fentrol.hu felhasználói számára. A játék során a Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult online felületen a légifelvételek helyzetének pontosításáért, azaz a georeferálásukért lehetett pontokat gyűjteni.

A fentrol.hu oldalon jelenleg 115 457 db légifelvétel érhető el online.  Az oldal indulása óta a játék végéig összesen 32 125 db képet georeferáltak a felhasználók, mely a teljes digitális állomány közel 30%-a. Ennek ötödét, 5255 db-ot az idei, negyedik pontgyűjtő játék alatt igazították helyre. Összesen 91 játékos vett részt a pontgyűjtésben, a regisztrált felhasználók száma ez időszak alatt 40 új belépővel gyarapodott. Az első 15 legmagasabb pontszámot elérő játékos ajándékcsomagot kapott, a legalább 100 képet georeferálók pedig az ajándékcsomag mellett műhelylátogatáson vehettek részt a Főosztály székházában, ahol szakmai vezetés mellett bemutatásra kerültek a Légifilmtárban őrzött archív analóg felvételeket tartalmazó mappák, tekercsek és repülési vázlatok. Mivel az archív légifelvételek digitalizálása jelenleg is folyik, a vendégek bepillantást nyerhettek a filmtisztítás és szkennelés munkafolyamataiba is.

Végezetül, elismerve és megköszönve szorgalmukat a georeferálások terén, Braunmüller Péter, a BFKH FTFF szolgáltatás koordinációs felelőse adta át az ajándékcsomagokat. Reméljük, játékosaink továbbra is aktív közreműködők maradnak a fentrol.hu archív légifelvételeinek pontos helyreigazításában és lelkes résztvevői lesznek későbbi pontgyűjtő játékainknak.


Módosítás dátuma: 2017. július 26. szerda, 11:56
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk