in English in German in French

Hírlevél


feed-image RSS hírek
 
   
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Számláló 2011. 08. 10-től

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMai napon4274
mod_vvisit_counterTegnap19838
mod_vvisit_counterEzen a héten64109
mod_vvisit_counterMúlt héten139363
mod_vvisit_counterEbben a hónapban425223
mod_vvisit_counterMúlt hónapban604785
mod_vvisit_counterEddig összesen10462427
Kezdőoldal
Szervezeti integráció, új számlázási adatok

Tájékoztatjuk, hogy a Földmérési és Távérzékelési Intézet az 1312/2016. (VI. 13.) Korm. határozat, valamint egyes közfeladatok átvételéről szóló 378/2016. (XII.2.) Korm. rendelet értelmében jogutódlással, Budapest Főváros Kormányhivatalába történő beolvadással megszűnt. Feladatait 2017. január 1. napjától Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályaként látja el.

Bővebben...
 
Karbantartási munkák - 2017. november 27.

Hálózatkarbantartás miatt az alábbi szolgáltatásaink, honlapjaink várhatóan 2017. november 27-én 19 és 20 óra között maximum egy órán keresztül nem lesznek elérhetőek:


Ez idő alatt ügyfélkapus belépéssel elérhető Földhivatal Online szolgáltatásai, valamint a Takarnet rendszer által a szerződött Takarnet ügyfelek részére biztosított alábbi online szolgáltatások sem lesznek elérhetők:

 • elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap másolat
 • elektronikus dokumentumként szolgáltatott, elektronikusan hitelesített ún. e-hiteles tulajdoni lap másolat
 • térképmásolat
 • Ingatlan változásfigyelés regisztráció
 • elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles földhasználati lap másolat

Az esetlegesen előforduló kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük! Megértésüket köszönjük!
Módosítás dátuma: 2017. november 21. kedd, 10:23
 
Főosztályunk kiállítása a Földtudományos Forgatagon

A Magyar Természettudományi Múzeum adott otthont az idei évben is a 2017. november 11-12-én megrendezett Földtudományos Forgatag elnevezésű rendezvénynek, ahol Főosztályunk nagy sikert aratott szakmai bemutatóival és térképes játékaival.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:42
Bővebben...
 
Nyugdíjas találkozó

„Élj soká! és legyen élted,
Mint derűs nap, tiszta, víg,
Mely piros hajnalból támad,
S ismét abban áldozik."
(Arany János)

A Budapest Főváros Kormányhivatalának
Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztálya
tisztelettel és szeretettel meghívja Önt

a 2017. november 10-én, pénteken megtartandó

NYUGDÍJAS TALÁLKOZÓRA

Meghívó és program

Módosítás dátuma: 2017. október 17. kedd, 16:03
Bővebben...
 
Részt vettünk az ESA 7. Földmegfigyelési Haladó Tanfolyamán

Az Európai Űrügynökség (ESA) „Operatív Küldetések Tudományos Hasznosítása” (Scientific Exploitation of Operational Missions) programjában tartott egyhetes továbbképzésén, „Radar Távérzékelés” kategóriában a kurzus legjobb poszter díját a főosztályon szakmai gyakorlatát teljesítő Pacskó Vivien, az Eötvös Loránd Tudományegyetem űrkutató-távérzékelő szakirányos hallgatója nyerte.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:44
Bővebben...
 
Minisztériumi kitüntetések – 2017. augusztus 20.

A földművelésügyi miniszter Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott

Tüske Tamás a Budapest Főváros Kormányhivatala, Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály MePAR üzemeltetési felelőse, a magyar agrárium szolgálatában, a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer üzemeltetésében, fejlesztésében végzett kiváló tevékenységéért.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott

Szabó Béla részére a volt Földmérési és Távérzékelési Intézet nyugalmazott főosztályvezető-helyettese, a több évtizede a földügyi ágazatban végzett kimagasló tevékenységéért, vezetői munkájáért, életútja elismeréseként.Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:45
Bővebben...
 
Kínai delegáció látogatása a Fővárosi Kormányhivatalban

További együttműködés lehetséges Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályunk és a Kínai Földügyi és Természeti Erőforrás Minisztérium között, miután a kínai delegáció szakmai egyeztetéssel egybekötött előadáson vett részt Budapesten munkatársainkkal.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:47
Bővebben...
 
Sikeres részvétel a 8. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállításon

Idén májusban nyolcadik alkalommal került megrendezésre Debrecenben a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás kétnapos rendezvénye, melynek mottója „Az elmélet és a gyakorlat találkozása a térinformatikában”. A konferencia egyik támogatója Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) volt. A hivatalt a Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály (FTFF) képviselte.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:48
Bővebben...
 
Földmérő rendezvények 2017. március 22-23.

Az MFTTT szervezésében márciusban egymást követték a földmérő szakma nagy érdeklődéssel kísért rendezvényei: 2017. március 22-én tartották az Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napját a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében, ezt követően március 23-án a Fővárosi és Pest megyei Földmérő Nap került megrendezésre a Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálatának kultúrtermében.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:52
Bővebben...
 
Évente két ingyenes tulajdoni lap kérhető le

Természetes személyek számára évente két alkalommal díjmentes az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat lekérdezése a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó egyes illetékek és díjak megszüntetéséről szóló 2017. évi II. törvény 5.§ (2) alapján 2017. március 16-tól. Erre a Földhivatal Online (TakarNet24) rendszeren keresztül van lehetőség Ügyfélkapus bejelentkezéssel. A harmadik lekérdezéstől a nem hiteles tulajdoni lap másolat díja 1 000 Ft/tulajdoni lap.


Módosítás dátuma: 2017. július 18. kedd, 16:43
 
Új ortofotók 2016-ból

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a 2016. évi légifényképezésből levezetett ortofotók 40 cm/pixel felbontásban megvásárolhatók hazánk középső országrészéről, az ország teljes területének 40 %-áról.


Módosítás dátuma: 2017. február 21. kedd, 11:38
Bővebben...
 
Nyugdíjas találkozó - 2017.11.10.

 

2017. november 10-én került megrendezésre a Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály nyugdíjas kollégái, többségében a volt FÖMI, illetve Földhivatali dolgozók a már hagyományossá vált nyugdíjas találkozója.

Módosítás dátuma: 2017. november 22. szerda, 18:11
Bővebben...
 
Takarnet rendszer karbantartása - 2017. 12. 08.

A Takarnet rendszer karbantartása miatt 2017. december 8-án pénteken a Takarnet rendszer által a szerződött Takarnet ügyfelek részére biztosított alábbi online szolgáltatások 14.00 órától előreláthatólag 20.00 óráig nem lesznek elérhetők:

 • elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap másolat
 • elektronikus dokumentumként szolgáltatott, elektronikusan hitelesített ún. e-hiteles tulajdoni lap másolat
 • térképmásolat
 • Ingatlan változásfigyelés regisztráció
 • elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles földhasználati lap másolat

Az ügyfélkapus belépéssel elérhető Földhivatal Online szolgáltatást a leállás nem érinti.
Ügyfeleink szíves türelmét és megértését kérjük.

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 09:57
 
Újabb távérzékelt adatokkal bővült a COPERNICUS böngésző

Újabb űrfelvétel mozaikokat és ezekből levezetett, a földfelszín tulajdonságait mutató indexeket tettünk elérhetővé a www.map.fomi.hu/copernicus címen ingyenesen elérhető böngészőben.


Módosítás dátuma: 2017. november 03. péntek, 10:56
Bővebben...
 
Földrészlethatár vásárlása helyrajzi szám alapján már a geoshop-on is!

Idén októbertől a geoshop.hu geoportálon keresztül is vásárolható földrészlethatár helyrajzi szám alapján, ügyfeleink elvárásának megfelelve. Egyszerűbbé és szakszerűbbé válik az adatvásárlás, mivel a település és a helyrajzi szám megadásával pontosabban lehatárolható, hogy mely területről kíván adatot vásárolni.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:43
Bővebben...
 
Vegyen részt Ön is a Fentrol.hu pontgyűjtő játékban!

Budapest Főváros Kormányhivatala szervezésében a korábbi évek hagyományait követve idén ősszel is meghirdetjük pontgyűjtő játékunkat a légifelvételek kedvelői, a fentrol.hu képszerkesztői számára. Az új, immár ötödik játék 2017. szeptember 18-án 0:00 órakor kezdődik és november 19-én 24:00 óráig tart.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:44
Bővebben...
 
Nagy sikerrel zárult a negyedik fentrol.hu pontgyűjtő játék

Budapest Főváros Kormányhivatala 2017. május 1. és június 30. között rekordszámú közreműködővel rendezte meg tavaszi pontgyűjtő játékát a fentrol.hu felhasználói számára. A játék során a Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult online felületen a légifelvételek helyzetének pontosításáért, azaz a georeferálásukért lehetett pontokat gyűjteni.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:46
Bővebben...
 
COPERNICUS adatok egyszerűen, ingyenesen, webes böngészőn keresztül

A COPERNICUS program a Föld felszínének monitorozását tűzte ki célul, és összegyűjtött adatait ingyenesen teszi elérhetővé a felhasználók számára. A program két részterületének adatait a BFKH FTFF (mint a FÖMI jogutódja) próbálja még könnyebben, előfeldolgozott formában szolgáltatni a hazai felhasználóknak, melyhez első lépésként létrehoztuk a www.map.fomi.hu/copernicus oldalon elérhető, mindenki által ingyenesen használható webes böngészőt.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:47
Bővebben...
 
Indul a negyedik fentrol.hu pontgyűjtő játék

A korábbi évek hagyományait követve, Budapest Főváros Kormányhivatala mint szervező meghirdeti a negyedik pontgyűjtő játékot a fentrol.hu képszerkesztői számára. Az új játék 2017. május 1-én 0:00 órakor indul és június 30-án 24:00 óráig tart.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:48
Bővebben...
 
Új légifelvételekkel gazdagodott a fentrol.hu

Az elmúlt fél évben is folyamatosan zajlott az archív légifelvételek digitalizálása, ennek eredményeképpen újabb 10 646 felvétellel bővült a fentrol.hu weboldalon böngészhető, címkézhető és ingyenesen letölthető képek száma.  Így immáron összesen 114 754 db archív légifelvétel érhető el az online felületen.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:50
Bővebben...
 
Minisztériumi kitüntetések – 2017. március 15.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. nemzeti ünnepünk alkalmából Némethné Meier Évának, a Budapest Főváros Kormányhivatala, Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály adatszolgáltatási felelősének, a földmérési és távérzékelési téradatok, állami alapadatok szolgáltatásával kapcsolatos kiváló színvonalon végzett ügyfélközpontú irányítói és vezetői tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.


Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 12:50
Bővebben...
 
További cikkeink...
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1/10. oldal
 • Régi műszerek a FÖMI székházában
 • Régi műszerek a FÖMI székházában
 • Régi műszerek a FÖMI székházában
 • Régi műszerek a FÖMI székházában
 • Régi műszerek a FÖMI székházában
 • Régi műszerek a FÖMI székházában

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk