in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

INGA – Integrált Geodéziai Alapponthálózat

A FÖMI egyik alapvető feladata geodéziai alapponthálózataink (vízszintes, magassági, GNSS alappontok) fejlesztése és karbantartása a mindenkori geodéziai technológiák kiszolgálhatósága érdekében. A Kozmikus Geodéziai Obszervatórium (KGO) irányításával K+F projektek keretében folynak a kapcsolódó fejlesztések. A technológiai fejlesztések eredménye volt a GPS alapú EOV IV.rendű illetve az EOMA III.rendű hálózatsűrítés, továbbá így jött létre az OGPSH és a GNSS Szolgáltató Központ is.

Legújabb fejlesztési projektünk az INGA, az Integrált Geodéziai Alapponthálózat létrehozása, mellyel figyelembe véve a modern műszaki és felhasználói igényeket a geodéziai vonatkoztatási rendszereinket (EOV, EOMA, ETRS89) és a kapcsolódó alapponthálózatok értékeit kívánjuk magas szinten megőrizni.

Az INGA hálózat elsősorban az EOMA felsőrendű pontjaiból - figyelembe véve a GNSS mérhetőség szempontjait – kerül kiválasztásra. Szükség szerint új pontok is létesülnek. Valamennyi ponton felsőrendű szintezés, GNSS és gravimetriai mérés történik. Az INGA megvalósítása az EOMA I.rendű újramérés ütemezése szerint történik. A várhatóan 1000 pontból álló, az országot egyenletesen lefedő hálózat megerősített fizikai és jogi védelmet kap.

Az INGA megvalósítása az EOMA I. rendű újramérés ütemezése szerint halad. Ennek megfelelően az EOMA újramérés a Dunától keletre eső KMO munkaterület (Kelet-Magyarország) 1-2 ütemeiben az északi részt lefedő 8-as, 9-es és 10-es poligonban indult meg.


A KMO1-2 munkaterületeken mért INGA pontok


Módosítás dátuma: 2012. december 05. szerda, 12:28
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: infofomi.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk