in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

INIK projekt

2012. április 24-én aláírták a Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. (VÁTI), a FÖMI és az Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) között létrejött, az EKOP 1.2.13 projekt kivitelezésére vonatkozó Támogatási Szerződést.

A projekt célkitűzéseinek hatékony elérésének további biztosítéka a FÖMI és az NFA között létrejött Együttműködési Szerződés, amely a feladatok pontos elosztását, ütemezését, leírását tartalmazza.

Az 1 517 056 167 Ft összértékű projekt az Integrált Nemzeti Ingatlan Kataszter (INIK) nevet viseli. A támogatási összeg kétharmad, egyharmad arányban oszlik meg a FÖMI és az NFA között.

Az INIK projekt legfontosabb célkitűzése egy olyan rendszer kialakítása, amely automatikusan biztosítja a naprakész földhivatalai adatokat az állami tulajdonban lévő ingatlanok nyilvántartása (Országleltár) és a szintén állami ingatlanokkal kapcsolatos feladatokat ellátó NFA és Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nyilvántartásai részére.

A Magyarországi ingatlan-nyilvántartási vagyon adatainak védelmét, pontosságát garantálja a  FÖMI-ben kialakításra kerülő számítógép központ, amely az eddig földhivatalonként külön-külön tárolt nyilvántartások adatainak egy helyen történő elhelyezését biztosítja.

A tervbe vett fejlesztések eredményeként az egy helyen tárolt adatokat hálózaton keresztül elérő földhivatali rendszerek hatékonyabban fognak működni,  ami valamennyi ügyfél gyorsabb kiszolgálását, valamint a sok ingatlant érintő (első sorban Magyar Állam érdekeltségében lévő) ügyiratok eredményes és időtakarékos ügyintézését teszi lehetővé.SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2013. március 27.


Módosítás dátuma: 2013. október 04. péntek, 00:06
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk