in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

TakarNet 24

A projekt eredményeképpen megvalósításra került a földügyi szakág új adatszolgáltatási rendszere, amely biztosítja a leggyakrabban igényelt földügyi adatok széles körben történő elérhetőségét.

A projekt keretében az egyik alapvető célkitűzés volt, hogy a 0-24 órában üzemelő új rendszernek rendelkeznie kell a TakarNet rendszer funkcionalitásával az új hardver és szoftver infrastruktúrára alapozva.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a már regisztrált TakarNet elhasználók (bankok, önkormányzatok, közjegyzők, közigazgatási intézmények, nyomozó hatóságok összefoglalva jogi személyek) részére biztosításra kerül a korábbi években használatban lévő TakarNet rendszer funkcionalitása (keresési eljárások, tulajdoni lap, térképi, változás figyelési adatszolgáltatások). Az általuk megismert felhasználói felület sem változott meg. Számukra a korábbi szolgáltatáshoz képest a napi 24 órás rendelkezésre állás bevezetése, valamint a jelen projekt keretében megvalósult térképi kereső modul jelent újdonságot.

Másik fontos célkitűzésként jelent meg az, hogy az elektronikus földhivatali szolgáltatásokat, vagyis a Földhivatal Online-t magánszemélyek is igénybe tudják venni interneten, a kormányzati portálon elérhető központi ügyfélkapun keresztül. Kapcsolódva a kormányzati portál ügyfélkapu szolgáltatásához kialakításra került egy új felhasználóbarát felület.

A Központi Ügyfélkapun belépő felhasználók azonosítása után a rendszer lehetőséget ad az adatszolgáltatás típusának kiválasztására, illetve a kérdéses ingatlan keresésére. Az adatszolgáltatási termék letöltése előtt az ügyfél a fizetést az OTP fizetési rendszerén keresztül tudja lebonyolítani.

A felületek kialakítása során törekedtünk a könnyen átlátható és egyszerű használatra.
Az ingatlan azonosítása természetesen helyrajzi szám alapján a leggyorsabb, de a térképi és az ingatlan címe szerinti keresés is megoldott. A cím alapján történő keresés esetleg több ingatlanra is eredményes, ezek a képernyőn listázásra kerülnek.

A térképi kereső modul célja, hogy az alkalmazás rendelkezzen egy olyan keresési eljárással is, ami biztosítja a helyrajzi szám ismerete nélkül az ingatlan kiválasztását. A keresés folyamata különböző méretarányú interaktív térképek alkalmazásával valósul meg.

A TAKARNET24  következő termékeket szolgáltatja az ügyfelek részére:

  • Tulajdoni lap első része (havonta 20 db ingyenes)
  • E-hiteles tulajdoni lap másolat (teljes, szemle)
  • Nem hiteles tulajdoni lap másolat (teljes, szemle)
  • Térképmásolat (nem hitelesített)

Az E-hiteles tulajdoni digitális aláírással és időbélyeggel kerül ellátásra. Az E-hiteles tulajdoni lap garantálja, hogy az időbélyeg alapján rögzített időpontban a szolgáltatott tulajdoni lap tartalma megegyezett a közhiteles ingatlan-nyilvántartás adataival.

A projekt azonosítója: EKOP-1.1.3-2008-0001

Kivitelezés ideje: 2008. november 28. – 2011. június 30.

Részletes információk és bemutatók a projektről

További információk a TakarNet szolgáltatásairól


alt

Közreműködő szervezet

alt

1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

http://www.vati.hu


Módosítás dátuma: 2011. november 14. hétfő, 09:44
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk