in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Szolgáltatásaink Földmérő igazolvány kiadása
Földmérő igazolvány kiadása

Új földmérő igazolványt, valamint a lejárt igazolványok megújítását Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályánál (BFKH-FTFF) történő igénylés alapján lehet beszerezni. Az igénylőlap a honlapról letölthető, a kitöltés után a mellékletekkel együtt postán is beküldhető. Az igazolvány csak személyesen vehető át és a tulajdonosának laminálás előtt alá kell írnia. Az igazolványok a kiállítástól számított 10 évig érvényesek.

A kiadásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj összege 4000,- Ft, melyet a BFKH Földmérési és távérzékelési feladatok ellátása 10023002-00299592-38200001számú csekkszámlájára kell befizetni a BFKH-FTFF -től igényelhető készpénz-átutalási megbízással, vagy közvetlenül a csekkszámlára átutalni „310. földmérő igazolvány” és az igazolvány tulajdonosának megjelölésével. Az igénylőlaphoz mellékelni kell a földmérő új keletű, igazolványkép méretű arcképét, a jogszabályban előírt szakképzettséget igazoló oklevél másolatát, valamint az igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló bizonylat másolatát. A befizetést igazoló számlát a BFKH-FTFF a csekken feltüntetett névre és címre állítja ki, akkor is, ha az (például a földmérő munkáltatója) nem azonos az igazolvány tulajdonosával.

Kapcsolattartó: Legyesiné Janik Katalin, Szolgáltató Osztály
Telefon: 36-1-460-4241
E-mail: janik.katalinbfkh.gov.hu
Ügyfélfogadás: hétfő-péntek 8:30-12:30

A földmérő igazolványról, az ingatlanrendező földmérő minősítésről, valamint a földmérési szakfelügyelői feladatokról szóló 52/2014. (IV. 29.) VM rendelet 2. § (5) bekezdése szerint a terepi munkavégzéshez a földmérő a mérési jogosultságát a földmérő igazolványon túl a honlapról letölthető megbízólevéllel igazolja. Az igazolványok megszerzésének feltétele a földmérési és térképészeti tevékenység végzéséhez szükséges szakképzettségről szóló 19/2013. (III. 21.) VM rendelet szerinti képesítés. Az aktuális földmérő igazolványok publikus listájában megjelenő kódok értelmezése a következő:

  1. okleveles egyetemi végzettség
  2. főiskolai végzettség
  3. középfokú végzettség

Az aktuális földmérő igazolványok publikus listája

A földmérési és térképészeti tevékenységről szóló 2012. évi XLVI. törvény 28. § (8a) bekezdése szerint a nyilvántartásban szereplő személy a telephelyet, lakcímet és elérhetőségeit érintő adatainak a nyilvánosságra hozatalát az adatnyilvántartónál írásban megtilthatja.Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 17:40
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk