in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Szolgáltatásaink Ingatlanrendező földmérői minősítés
Ingatlanrendező földmérői minősítés

Ingatlanrendező földmérői minősítést az illetékes Kormányhivatalnál lehet igényelni, a kinyomtatott és kitöltött igénylőlapot a mellékletekkel együtt a Kormányhivatal címére postán kérjük megküldeni.

Az illetékes Kormányhivatal továbbítja a Budapest Főváros Kormányhivatal Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály részére.  Az igénylés feltételeit a 21/1997. (III.12.) FM-HM e.r. 10. § tartalmazza. Az igénylő adatlap a honlapról letölthető. Ezt követően ajánlott levélben értesítjük a meghallgatás helyét és időpontját illetően. A minősítésről szóló oklevelet szintén postai úton küldjük meg.

A szakmai gyakorlati időhöz a felsőfokú képesítést adó oklevél kiállításától számított 5 évnek kell meglennie!

Kapcsolattartó:Albelné Gigler Mónika, Alaphálózati és Államhatárügyi Osztály
telefon:36-1-460-4168, mobil: 36-30-230-8913
Munkahely: I. 102
E-mail: gigler.monikabfkh.gov.hu
Ügyfélfogadás: hétfő-csütörtök 9:00-15:00

Az ingatlanrendező földmérői minősítés díja a 63/1999. (VII. 21.) FVM-HM-PM együttes rendelete (17. § (1)). szerint 5000 Ft. Elveszett, megrongálódott oklevél másolatának kiállítási díja 1500 Ft.

Az összeget csekken vagy átutalással lehet befizetni. A Készpénz-átutalási megbízás beszerezhető a Térképészeti székházban (1149 Budapest, Bosnyák tér 5.) és a megyei kormányhivatalokban. Ugyanaz a csekk használatos a földmérő igazolvány és az ingatlanrendező földmérői minősítés díjának befizetéséhez.

A Készpénz-átutalási megbízás vagy a 10023002-00299592-38200001 számlaszámra történő átutalás esetén a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az "ingatlanrendező" megjegyzést, és a bizonylat másolatát a kitöltött adatlaphoz kérjük mellékelni!

A minősítő vizsga időpontjáról a jelentkezők írásbeli értesítést kapnak.

A földmérő igazolványról, az ingatlanrendező földmérő minősítésről, valamint a földmérési szakfelügyelői feladatokról szóló 52/2014. (IV. 29.) VM rendelet  8. § (2) bekezdése értelmében az ingatlanrendező földmérő minősítés iránti kérelmet a lakóhely szerinti kormányhivatalhoz kell benyújtani. A kormányhivatal a szakfelügyeleti véleménnyel ellátott kérelmet a Bizottság titkárához továbbítja.

A földmérési és térképészeti tevékenységről szóló 2012. évi XLVI. törvény 28. §  (8) bekezdése szerint a földmérési és térinformatikai államigazgatási szerv a földmérő igazolvánnyal, illetve az ingatlanrendező földmérő minősítéssel rendelkező személyekről bárki számára ingyenesen hozzáférhető nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a tevékenység végzésére jogosult személy:

a) természetes személyazonosító adatait,
b) a földmérő igazolvány illetve a minősítés számát,
c) szakképzettségét,
d) telephelyét,
e) lakcímét,
f) elérhetőségeit,
g) a földmérő igazolvány, illetve a minősítés érvényességi idejét.

A nyilvántartásban szereplő személy a d)–f) pontban meghatározott adatainak a nyilvánosságra hozatalát az adatnyilvántartónál írásban megtilthatja.

A fentiek értelmében Főosztályunk honlapján 2013. február 27-étől kezdve az ingatlanrendező minősítéssel rendelkező személyek fenti adatai is elérhetőek az alábbi oldalon:

Az aktuális ingatlanrendezői névjegyzék publikus változata

Lehetőség van a régi típusú minősítő okiratok lecserélésére új típusúra (klikk ide).

Ez iránti kérelmet írásban kell benyújtani a BFKH-FTFF-hez Albelné Gigler Mónika részére, melyhez csatolni kell a régi okirat másolatát és az 1500 Ft eljárási díj megfizetéséről szóló igazolást. Az új okirat postai úton kerül megküldésre.

A földmérési és térképészeti tevékenységről szóló 2012. évi XLVI. törvény 28. § (8a) bekezdése szerint a nyilvántartásban szereplő személy a telephelyet, lakcímet és elérhetőségeit érintő adatainak a nyilvánosságra hozatalát az adatnyilvántartónál írásban megtilthatja.Módosítás dátuma: 2017. május 26. péntek, 07:43
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: ftfbfkh.gov.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk