in English in German in French

















Hírlevél





Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.









Kezdőoldal Szolgáltatásaink Ingatlanrendező földmérői minősítés
Ingatlanrendező földmérői minősítés

Ingatlanrendező földmérői minősítést a FÖMI-nél lehet igényelni. Az igénylés feltételeit a 21/1997. (III.12.) FM-HM e.r. 10. § tartalmazza. Az igénylő adatlap a honlapról letölthető. A kinyomtatott és kitöltött igénylőlapot a mellékletekkel együtt a FÖMI címére postán kérjük megküldeni. Ezt követően ajánlott levélben értesítjük a meghallgatás helyét és időpontját illetően. A minősítésről szóló oklevelet szintén postai úton küldjük meg.

A szakmai gyakorlati időhöz a felsőfokú képesítést adó oklevél kiállításától számított 5 évnek kell meglennie!

Kapcsolattartó:Albelné Gigler Mónika, Geodéziai Igazgatóság
telefon:06-1-460-4168, mobil: 06-30-230-8913
Munkahely: I. 102
E-mail:
Ügyfélfogadás: hétfő-csütörtök 9:00-15:00

Az ingatlanrendező földmérői minősítés díja a 63/1999. (VII. 21.) FVM-HM-PM együttes rendelete (17. § (1)). szerint 5000 Ft. Elveszett, megrongálódott oklevél másolatának kiállítási díja 1500 Ft.

Az összeget csekken vagy átutalással lehet befizetni. A Készpénz-átutalási megbízás beszerezhető a FÖMI székházában és a megyei földhivatalokban. Ugyanaz a csekk használatos a földmérő igazolvány és az ingatlanrendező földmérői minősítés díjának befizetéséhez.

A Készpénz-átutalási megbízás vagy a 10032000-01474527-00000000 számlaszámra történő átutalás esetén a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az "ingatlanrendező" megjegyzést, és a bizonylat másolatát a kitöltött adatlaphoz kérjük mellékelni!

A minősítő vizsga időpontjáról a jelentkezők írásbeli értesítést kapnak.

A földmérő igazolványról, az ingatlanrendező földmérő minősítésről, valamint a földmérési szakfelügyelői feladatokról szóló 52/2014. (IV. 29.) VM rendelet  8. § (2) bekezdése értelmében az ingatlanrendező földmérő minősítés iránti kérelmet a lakóhely szerinti kormányhivatalhoz kell benyújtani. A kormányhivatal a szakfelügyeleti véleménnyel ellátott kérelmet a Bizottság titkárához továbbítja.

A földmérési és térképészeti tevékenységről szóló 2012. évi XLVI. törvény 28. §  (8) bekezdése szerint a földmérési és térinformatikai államigazgatási szerv a földmérő igazolvánnyal, illetve az ingatlanrendező földmérő minősítéssel rendelkező személyekről bárki számára ingyenesen hozzáférhető nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a tevékenység végzésére jogosult személy:

   a) természetes személyazonosító adatait,
   b) a földmérő igazolvány illetve a minősítés számát,
   c) szakképzettségét,
   d) telephelyét,
   e) lakcímét,
   f) elérhetőségeit,
   g) a földmérő igazolvány, illetve a minősítés érvényességi idejét.

A nyilvántartásban szereplő személy a d)–f) pontban meghatározott adatainak a nyilvánosságra hozatalát az adatnyilvántartónál írásban megtilthatja.

A fentiek értelmében Intézetünk honlapján 2013. február 27-étől kezdve az ingatlanrendező minősítéssel rendelkező személyek fenti adatai is elérhetőek az alábbi oldalon:

Az aktuális ingatlanrendezői névjegyzék publikus változata

Lehetőség van a régi típusú minősítő okiratok lecserélésére új típusúra (klikk ide).

Ez iránti kérelmet írásban kell benyújtani a FÖMI-hez Albelné Gigler Mónika részére, melyhez csatolni kell a régi okirat másolatát és az 1500 Ft eljárási díj megfizetéséről szóló igazolást. Az új okirat postai úton kerül megküldésre.

A földmérési és térképészeti tevékenységről szóló 2012. évi XLVI. törvény 28. § (8a) bekezdése szerint a nyilvántartásban szereplő személy a telephelyet, lakcímet és elérhetőségeit érintő adatainak a nyilvánosságra hozatalát az adatnyilvántartónál írásban megtilthatja.


Módosítás dátuma: 2016. augusztus 08. hétfő, 09:44
 





















© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: infofomi.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk