in English in German in French

Hírlevél

Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat biztosítja.

Kezdőoldal Termékeink Térképek Állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis
Állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis

Az 1855–1930 közötti országos felmérés során készült, úgynevezett Királyi kataszteri térképek archív példányait papíralapon vagy szkennelve szolgáltatjuk.

Az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis és a tulajdoni lapi adatbázis együttesét egységes ingatlan-nyilvántartási adatbázisnak hívjuk, mindkét részét a földhivatalok vezetik naprakészen. Az állami földmérési térképi adatbázis az állami ingatlan-nyilvántartási alaptérképi adatbázis kötelező alapja, mely jogszabályban előírt tartalommal, vonatkoztatási és vetületi rendszerben meghatározott adatok és a hozzájuk tartozó attribútumok alapján létrehozott, számítógépen kezelhető adatbázis.

Az állami földmérési alaptérképi adatbázist a papíralapú (1:1000, 1:1440, 1:2000, 1:2880 és 1:4000 méretarányú) ingatlan-nyilvántartási térképek digitalizálásával, illetve új felmérések által közvetlenül állították elő a Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft. irányításával, az adatokat a DAT szabvány szerint tárolták. Az állami földmérési térképi adatbázisokról további információkat a  Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft. honlapján olvashat.

Az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis megvásárolható teljes (DAT szerinti) tartalommal, vagy váztérképként. A váztérkép csak a földrészlet határvonalát és a helyrajzi számát tartalmazza.

A http://geoshop.hu Budapest és Pest megye területére vonatkozóan, az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis két legfontosabb objektumát, a földrészleteket és épületeket teszi elérhetővé az érdeklődők számára. Az elérhető állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisokat háromhavonta frissítjük honlapunkon.

Az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis térinformatikai szolgáltatásának adathasználati díjait a Geoadatbázisok térinformatikai szolgáltatása oldal tartalmazza.


Kapcsolat

Adatszolgáltatási Osztály, Lengyel Éva, telefon: 06-1-460-4240, e-mail:


Megrendelés


Módosítás dátuma: 2017. március 30. csütörtök, 08:38
 

© 2011,Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Tel: 06-1-222-5101, Fax: 06-1-222-5112
Impresszum, Észrevételek, Használati feltételek, Adatkezelési tájékoztató
Közérdekű adatok közzététele, Kapcsolat, Elégedettségmérő űrlap, Webtérkép, Linkek
E-mail: infofomi.hu

Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához.
További információk